Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeria Schelean (PNL): Ziua pentru eradicarea violenței împotriva femeilor a trecut neobservată

valeria schelean

Ziua de 25 noiembrie a reprezentat Ziua Internațională pentru Eradicarea Violenței Împotriva Femeilor. Însă această zi a trecut neobservată în România, ceea ce reprezintă un fapt grav, îngrijorător, care ar trebui să dea de gândit tuturor celor care ocupă o poziție de responsabilitate în statul român.

Este cât se poate de clar că România are un drum lung de recuperat, pe toate palierele, în ceea ce privește lupta cu violența îndreptată împotriva femeilor, mai ales în lumina unui sondaj care arată o realitate înfricoșătoare, potrivit relatărilor mass-media: 30% dintre români sunt de acord cu afirmaţia că  „femeile mai sunt bătute şi din vina lor“, 6,4% susţin că „un bărbat care nu-şi bate femeia nu o iubeşte cu adevărat“, iar 7,3% sunt de acord cu afirmaţia că „femeia este proprietatea bărbatului“. Potrivit aceleiași cercetări prezentate de către mass-media,  8,1% dintre respondenţi cred că „bătaia este ruptă din rai“. Lucrurile nu sunt cu mult mai bune nici în ceea ce privește atitudinea anumitor bărbați care se află în fruntea statului român, în condițiile în care chiar premierul României se referea, nu cu mult timp în urmă, la unul dintre miniștrii cabinetului său cu apelativul “fă“.

În primăvara acestui an, în urma consultării cu societatea civilă și cu sprijinul organizațiilor non-guvernamentale, am decis, ca femeie și ca parlamentar, să mă implic în lupta împotriva violenței în familie și am propus o procedură legislativă pentru emiterea ordinului de protecție în maximum 72 de ore de la solicitare. Această inițiativă a fost deja adoptată de către Senatul României, aproape în unanimitate, și îmi exprim speranța că toți colegii mei deputați vor veni în susținerea acestei propuneri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.