Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Gheorghiță, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre campania de vaccinare. România s-a prins DUPĂ un an de zile ce nu face bine

Facebook
Valeriu Gheorghiță

Autoritățile anunță că vor face mai multe campanii de vaccinare și informare în mediul rural, acolo unde se înregistrează cea mai mică rată de imunizare. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 își propune să consolideze raza de acoperire a programului național de vaccinare în rândul populației rurale, prin intensificarea informării și a organizării caravanelor de vaccinare. Caravanele vor fi operaționalizate pentru conectarea cu grupurile țintă, ascultarea și intermedierea comunicării cu liderii locali de opinie, pentru a oferi comunităților informații adaptate, ușor de înțeles și corecte din punct de vedere științific privind vaccinarea împotriva COVID-19. De asemenea, caravanele vor aduce echipele medicale mai aproape de comunități, scrie Mediafax.

Pentru relansarea campaniei în mediul rural, peste 80 de experți români în sănătate publică și medici de familie din toate județele, implicați în derularea campaniei de vaccinare din țară, au participat joi la un atelier online. Evenimentul a fost organizat de Comitetul Național de Coordonare Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Ministerul Sănătății, Institutul Național de Sănătate Publică, Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

„Acest demers se înscrie în seria acțiunilor de informare privind beneficiile și importanța vaccinării, prin mesaje adaptate fiecărei comunități, care să integreze și să țină cont de principalele bariere la vaccinare pe care oamenii încă le au. Ne dorim, în felul acesta, promovarea campaniei de vaccinare în beneficiul sănătății publice, prin implicarea activă a tuturor „actorilor” relevanți de la nivelul comunității, care pot schimba percepția oamenilor asupra vaccinării. Pentru acest lucru, este determinant să știm pe cine ne putem baza la nivel local, cum putem valorifica la maximum informațiile științifice și, nu în ultimul rând, este esențial să cunoaștem bine comunitatea căreia ne adresăm, cu toate particularitățile ei culturale, religioase și demografice”, a declarat Col. Dr. Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 Conform datelor existente la data de 26 ianuarie, 7.958.915 persoane din România s-au vaccinat cu schemă completă, ceea ce reprezintă 47,09% din totalul populației eligibile cu vârsta peste 12 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.