Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Gheorghiță anunță sosirea primelor vaccinuri Johnson&Johnson: 'În a doua jumătate a lunii aprilie vom primi câteva zeci de mii de doze'

inquamFOTO
valeriu gheorghita

România va primi câteva zeci de mii de doze de vaccin Johnson&Johnson în a doua parte a lunii aprilie, a anunțat, joi, președintele Comitetului Național pentru Coordonarea Activității privind Vaccinarea (CNCAV).

Valeriu Gheorghiță a anunțat, la Antena 3, că se așteaptă ca România să primească vaccinul monodoză în a doua jumătate a lunii aprilie.

Citește și: EXCLUSIV Femeia care i-ar fi secretizat dosarul lui Dan Barna, angajată la Cabinetul vicepremierului USR-PLUS!

„Ne așteptăm ca în a doua parte a lunii aprilie să primim primele doze, în același timp în care vor primi și celelalte țări membre ale UE. Nu estimăm că vom primi un număr mare de doze, însă avantajul net este că se administrează o singură doză, or din acest punct de vedere, vaccinul va fi o ușurare atât pentru persoanele care se prezintă la vaccinare, cât și pentru organizarea efectivă a vaccinării. Se face o singură doză și teoretic la un interval de 14 zile după ar trebui să avem răspuns imun protector”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Întrebat câte doze va primi România în mod concret, președintele CNCAV a spus: „câteva zeci de mii anticipăm”.

Citește și: Raluca Turcan are grijă de ‘bătrânii noștri’: ‘Pentru a putea opta să lucreze până la vârsta de 70 de ani e suficient să depună o cerere la angajator cu 30 de zile înainte de împlinirea vârstei de pensionare’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.