Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Steriu atacă: Legea electorală este făcută de cele două partide mari doar pentru ele

valeriu steriu

Preşedintele UNPR, Valeriu Steriu, a declarat, vineri, la Ploieşti, că actuala lege electorală nu ajută "sub nicio formă" formaţiunile politice mici, ea fiind făcută "de cele două partide mari" doar pentru ele. 

"Suntem foarte nemulţumiţi de forma în care este interpretată legea electorală, este o lege care nu ajută sub nicio formă partidele mai mici. (...) Actuala lege, prin forma în care oferă şansa unui candidat să se vadă pe panouri şi doar acolo nu oferă în clipa de faţă aproape nicio şansă de a se promova decât aceea pe care am găsit-o ca formă, aceea de a interacţiona cât mai mult cu oamenii. Evident, mai sunt şi soluţiile de online şi mass-media, dar în ceea ce înseamnă partea aceasta de a fi prezent în afişe şi a fi prezent la nivelul unei localităţi, astăzi legea este făcută de cele două partide mari doar pentru ele. Probabil că numărul total de mandate de primar actual a fost cel luat în calcul, astfel încât două partide mari să îşi dea mâna şi să fixeze o astfel de lege", a spus Steriu, într-o conferinţă de presă, potrivit agerpres.ro

Totodată, acesta s-a arătat nemulţumit de birocraţie, subliniind dificultatea privind realizarea dosarelor de candidaturi. 

"Cred că păduri întregi sunt doborâte ca să depunem dosare, în loc să mergem (...) cu o formă de aplicaţie online, aşa cum este normal, din care să avem toate informaţiile despre un candidat", a adăugat preşedintele UNPR. 

Valeriu Steriu a precizat că partidul pe care îl conduce şi-a propus obţinerea unui scor de 7%-10% la nivel naţional pentru a confirma astfel că UNPR este al treilea partid pe scena politică românească din punct de vedere al voturilor. 

În ceea ce priveşte eventualele alianţe, preşedintele UNPR a punctat că decizia în acest sens va fi luată imediat după alegeri, în condiţiile în care ţinta este ca UNPR să fie prezentă, din nou, în Parlament. 

"Decizia va fi cu siguranţa mult mai aproape de a fi luată imediat în primele două zile după alegeri pentru că ne interesează la fel de mult alegerile din toamnă. Dorim să ne consolidăm şansele astfel încât în toamnă să fim din nou prezenţi în Parlament", a explicat Steriu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.