Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Steriu spune că protestele sunt justificate cât timp modificarea legilor Justiţiei se face rapid, în comisia specială

Valeriu Steriu

Preşedintele executiv al PMP, Valeriu Steriu, a declarat luni că protestele de stradă sunt justificate atâta vreme cât modificările legilor Justiţiei se fac rapid în comisia specială şi nu pe un mecanism normal, în comisiile juridice. "Am discutat pe partea de legi ale Justiţiei, arătând că nu este nevoie de o comisie specială. Acestea puteau fi modificate în corelare cu ceea ce ne-a sugerat Curtea Constituţională prin cele două comisii juridice din Senat şi Camera Deputaţilor. Era un mers mult mai credibil, în felul acesta propunerile CSM puteau să aibă un efect normal. Considerăm că aşa ar fi trebuit făcut. O comisie specială nu face decât să complice lucrurile în acest moment, să decredibilizeze chiar unele aspecte necesare în corectarea legilor Justiţiei şi să pună în forma aceasta de protest la nivel naţional pe care o vedem astăzi", a afirmat Steriu, după şedinţa Consiliului Executiv Naţional al PMP.

În opinia reprezentanţilor PMP, cele două comisii juridice de la Cameră şi Senat puteau face mult mai simplă şi mai credibilă analiza pe legile Justiţiei. "Nici noi nu am înţeles sensul unei comisii speciale. Săptămâna trecută am avut o şedinţă incendiară, reprezentantul PMP s-a şi retras, a fost primul care nu a vrut să participe la aceste treceri în viteză foarte mare. Probabil că interesul celor care au făcut această comisie a fost viteza, însă mi-e teamă că tocmai în felul acesta vor veni cu modificări necredibile, nu suficient de transparente şi nu suficient de bine adoptate", a mai spus Steriu, conform Agerpres.

El a adăugat că "a face aceste legi în viteză" duce în aceeaşi situaţie în care au fost modificate, anterior, Codul penal şi Codul de procedură penală şi "au fost enorm de multe greşeli sancţionate de Curtea Constituţională". Întrebat în legătură cu protestele de stradă, Valeriu Steriu a spus că acestea sunt "justificate atâta vreme cât legile se fac rapid în comisii speciale şi nu pe un mecanism normal". "Noi considerăm că sunt necesare corecţii de făcut, aşa cum a spus şi Curtea Constituţională, dar consultându-te cu tot ce înseamnă factor în domeniu, reprezentanţii magistraţilor, judecătorilor, toţi trebuie să fie consultaţi şi să se ţină cont de punctul acestora de vedere, lucru care se face în Parlament, în comisiile permanente, nu în comisii speciale", a afirmat Valeriu Steriu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.