Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeriu Stoica, fost ministru al Justiției, atacă CCR, după decizia de neconstituționalitate a protocoalelor secrete: 'Și-a sporit atribuțiile'

valeriu stoica

Fostul ministru al Justiției, Valeriu Stoica, și-a exprimat îngrijorarea ieri, în direct la Digi 24, referitor la activitatea Curții Constituționale.

Fostul președinte al PNL a declarat ca în ultima vreme există o tendință de sporire a prerogativelor manifestată de CCR.

‘De la înființarea ei, Curtea Constituțională a avut demersuri lăudabile. Dar au fost în ultimul timp cazuri în care Curtea Constituțională a avut tendința să își sporească atribuțiile. Au fost soluții în care CC nu s-a limitat să spună dacă legea este constituțională sau nu, ci și-a lărgit sfera de competențe. Practic s-a pus în sarcina CCR atribuția de a media conflicte politice. Totodată, nu pot să nu constat că în ultima vreme Curtea Constituțională ignora raportul care exista între dreptul intern și cel european. Principiile care stau la baza UE sunt deasupra tuturor normelor interne de drept. Se uita faptul că în 2007 când am devenit membri UE am cedat unele prerogative în favoarea UE. Există tendința CC de a uita acest lucru. Asta ar trebui să ne dea de gândit’, a declarat fostul ministru al Justiției Valeriu Stoica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.