Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Părintele pensiilor speciale ale magistraților, Valeriu Stoica, despre pensiile speciale: Sunt ca un cartof fierbinte pentru PNL și PSD

valeriu stoica

PNL și PSD nu au curajul să intervină asupra pensiilor speciale, a spus fostul președinte al liberalilor, Valeriu Stoica, pentru Digi24.

  • „Partidele sunt pe nicovala opiniei publice și au deasupra mai multe ciocane - ciocanul Comisiei Europene, ciocanul acestor categoriile profesionale care luptă să-și păstreze pensia de serviciu. Și, ca urmare, PNL, PSD nu au curajul să pună mâna pe acest cartof fierbinte. Fiecare încearcă să îl arunce spre celălalt, să bage mâna în foc să ia cartoful.
  • În spatele acestei chestiuni se ascunde lenea. Foarte mulți vor să intre în Poliție, în Armată pentru că vor ieși repede la pensie și după aceea vor putea să facă altceva. Încurajarea nemuncii”, a spus Valeriu Stoica, la emisiunea "În fața ta".

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a afirmat, joi, după o vizită de lucru în Prahova, că România nu are un sistem distorsionat de pensii speciale faţă de ceea ce se întâmplă în Uniunea Europeană, el punctând şi că dacă se ajunge la o reformă "dură", există "riscul de depopulare" a unor "sisteme de importanţă strategică pentru România".

Pensionarii au dreptul la pensie, a transmis și președintele României, Klaus Iohannis. El a solicitat coaliției de guvernare să găsească acea soluție astfel încât sistemul să fie sustenabil și peste 20 de ani.

Părintele pensiilor speciale la magistrați, Valeriu Stoica, despre pensiile speciale: Sunt ca un cartof fierbinte pentru PNL și PSD

De reținut că Valeriu Stoica în calitate de ministru al Justiției a promovat instituirea sistemului de pensii speciale pentru magistrați în 1997 prin LEGE nr. 142 din 24 iulie 1997 privind modificarea şi completarea Legii nr. 92/1992 pentru organizarea judecătorească Publicat în  MONITORUL OFICIAL nr. 170 din 25 iulie 1997.

Tot în timpul ministeriatului lui a avut loc și marea grațiere: Erau grațiați cei cu pedepse până în 2 ani sau cei cu pedepse până la 5 ani dacă aveau peste 60 de ani, erau femei gravide sau aveau minori sub 2 ani în întreținere. Se mai înjumătățeau pedepsele între 2 și 5 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.