Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valneva şi-a redus estimările referitoare la venituri din cauza cererii mai mici de vaccinuri împotriva Covid-19

Getty Images
vaccin anti COVID-19 Valneva

Dezvoltatorul francez de vaccinuri Valneva şi-a redus joi estimările referitoare la veniturile anuale, invocând cererea mai scăzută pentru vaccinul său anti-Covid din statele membre ale Uniunii Europene, transmite Reuters.

În iulie, Comisia Europeană şi-a redus comanda pentru vaccinul VLA2001 la doar 1,25 milioane de doze, de la 60 de milioane vizate anterior, indicând că ţările europene sunt bine aprovizionate cu alte vaccinuri şi că are loc o încetinire a programelor de vaccinare, conform news.ro.

Producătorul francez de medicamente, cu sediul în sud-vestul Franţei, se aşteaptă acum să înregistreze venituri anuale cuprinse între 340 de milioane şi 360 de milioane de euro, în scădere faţă de o prognoză anterioară de 430 de milioane până la 590 de milioane.

Vânzările sale de produse pentru Covid-19 ar trebui să ajungă la 30 de milioane de euro - 40 de milioane de euro în 2022.

În februarie, Valneva se aştepta la vânzări de vaccinuri pentru Covid-19 de 350-500 de milioane de euro.

În cele şase luni încheiate în iunie, vânzările de vaccinuri pentru Covid-19 au adus 3,8 milioane de euro, iar firma a recunoscut deprecieri de 100,6 milioane de euro legate de stocul de producţie pe care l-a cumpărat pentru a îndeplini contractul iniţial cu Comisia Europeană şi oprirea ulterioară a producţiei.

”Având în vedere volumul revizuit de comenzi din statele membre UE, evaluăm cum să ne remodelăm operaţiunile”, a declarat CEO-ul Thomas Lingelbach într-un comunicat.

Dezvoltarea în continuare a vaccinului pentru Covid-19 actual sau potenţial de a doua generaţie va depinde de finanţarea sau angajamentele pe care le primeşte grupul în trimestrul al treilea, a spus compania.

Compania vrea distribuirea a aproximativ 8 până la 10 milioane de doze din stocurile rămase pe pieţele internaţionale, deoarece se aşteaptă ca perioada de valabilitate a vaccinului să fie extinsă treptat la cel puţin 24 de luni.

Valneva se aşteaptă ca vânzările produselor sale legate de călătorii, cum ar fi IXIARO, pentru tratarea encefalitei, sau Dukoral, pentru tratarea diareei călătorilor, să ajungă la 70 până la 80 de milioane de euro în acest an, iar cererea ar putea chiar să depăşească capacitatea actuală de livrare, deoarece piaţa îşi revine mai repede decât se aştepta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.