Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vânătoarea, o distracție costisitoare – Află care sunt cele mai bune cuțite de vânătoare și pescuit în 2020

cutite de vanatoare

Vânătoarea, o distracție costisitoare – Află care sunt cele mai bune cuțite de vânătoare și pescuit în 2020

content-image

Pentru ca să ajungi un vânător cu acte în regulă trebuie să obții un permis de vânătoare. În trecut, oamenii foloseau la vânătoare îndeosebi arcuri, acum există alte arme preferate de vânători. Printre cele mai căutate produse pe site-urile online de profil se numără cuțitele de vânătoare, care sunt cunoscute și cu denumirea de cuțite sportive; ele pot fi utilizate la vânătoare și pescuit. Cuțitele de vânătoare sunt o opțiune excelentă pentru cei care practică aceste activități, pe care le numesc hobby-uri, dar și pentru colecționarii sau pasionații de accesorii de vânătoare.

Cuțitele de vânătoare au anumite caracteristici, sunt de înaltă calitate și se remarcă printr-un design deosebit. Unii spun că ele se împart în trei categorii de bază:

  • Cuțite de vânătoare tip sabie de vânătoare care au lame lungi, de peste 8 inch și foarte ascuțite.
  • Cuțite de vânătoare tip Skinners care sunt fabricate pentru a opri vânatul; au lama lungă de 4-7 inch, foarte ascuțită, vârful contondent și o formă specială.
  • Cuțite de vânătoare care sunt concepute pentru toate etapele de vânătoare. Acestea au lama de 4-8 inch, foarte ascuțită, mânerul robust, ușor de ținut de vânător.

Cele mai bune cuțite de vânătoare și pescuit

content-image

Având în vedere că în ultimii ani numărul persoanelor interesate de drumeții, aventuri și echipamente de vânătoare a crescut, prezentăm o selecție largă de alegeri, de modele de cuțite de vânătoare și pescuit. Oricine are un echipament de vânătoare își dorește să dețină și un cuțit profesional tip "Rambo", deși poate asta este un pic exagerat.

Unii deja știu despre așa numitele cuțite tactice care erau folosite de soldați în război. Acestea au lame mici și medii, groase, de cea mai înaltă performanță la rezistență și duritate; pot fi în diferite stiluri, modele și dimensiuni. Prin urmare, acesta nu este un concept nou, este un cuțit focalizat pe luptă, un echipament de lucru, care a fost creat și pentru diferite sarcini și pentru supraviețuire în timpul unei călătorii. În prezent, cuțitul tactic este preferat de vânători pentru pregătirea capcanelor, jupuit, tăiat carnea, dar și de iubitorii de drumeții pentru tăierea lemnului de foc sau a unor crengi din pădure.

Pentru a alege un echipament bun trebuie ca lama cuțitului să fie din oțel inoxidabil tradițional sau din alte oțeluri speciale. El trebuie să aibă lama foarte ascuțită, rezistentă la impact. Mânerul trebuie să fie rezistent, confortabil, să nu fie alunecos, să nu formeze bătături la mână după o utilizare de scurtă durată. Pentru tăierea lemnului este recomandat un cuțit cu lama mai mare.

Din selecția de cuțite de vânătoare fac parte următoarele modele:

  • Cuțitul Ka-Bar Becker are lama din oțel Cro-Van 1095, cu lungimea de 5 1/2", poate fi folosit în diverse scopuri (la vânătoare, pescuit, vacanță la cort)
  • Cuțitul Buck 0119 are lama de 6", rezistentă la coroziune
  • Cuțitul Cold Steel Mini TAC Skinner este realizat de Aichi Steel Corporations - Japonia - și are lama din oțel AUS 8A; este foarte bun pentru vânătoare și pescuit
  • Cuțitul Buck 124 este un produs de înaltă calitate, recomandat pentru vânători începători și profesioniști
  • Cuțitul negru ESEE 5P este perfect pentru vânătoare și supraviețuire
  • Cuțitul Gerber are lama din oțel inoxidabil cu conținut ridicat de carbon și mâner cauciucat
  • Cuțitul Havalon Piranta Z este special conceput pentru jupuit, sau pentru curățarea peștilor de solzi
  • Modelul ESSEE LSP este unul din cele mai bune cuțite de vânătoare de pe piață
  • Cuțitul Benchmade Hidden Canyon cu lama din oțel cu un conținut ridicat de carbon.
  • Cuțitul StrongArm cu lama din oțel inoxidabil poate fi folosit la vânătoare, dar și pentru tăiat lemnul de foc sau deschisul unei conserve la camping.

Printre cei mai apreciați și populari producători de cuțite de vânătoare se află compania Helle din Norvegia, care se remarcă prin produse clasice de înaltă calitate. Acestea sunt realizate manual, au lama din oțel inoxidabil și sunt achiziționate mai ales de clienți din Europa.

Un brand renumit este Mora din Suedia. Cuțitele de vânătoare Mora au lama din oțel inoxidabil cu conținut mare de carbon; sunt foarte rezistente și durabile, practice și de o calitate excepțională.

Cuțitele AIR sunt realizate din cold steel și apreciate pentru faptul că sunt rezistente la intemperii și pentru design-ul lor aparte. Există o gamă vastă de modele care se remarcă prin înalta calitate.

Alte brand-uri foarte bune de cuțite de vânătoare sunt: Havalon Benchmade, SOG, Spyderco, Buck și altele.

content-image

Când alegi un cuțit de vânătoare ar trebui să ții cont de următoarele aspecte:

  • De brand, tipul de cuțit, lungimea lamei, punctul de străpungere
  • Tipul de mâner – piele, lemn, os
  • Dacă are sau nu opritor pentru degete la mâner, în partea inferioară
  • Dacă prezintă teacă – un accesoriu care protejează produsul.

Există cuțite care au mânere din materiale sintetice, din ABS, Kraton, Zyton. Este important ca lama cuțitului să fie rezistentă și durabilă în timp. Ideea nu este neapărat de a cheltui mulți bani pentru a avea un produs de brand, ci de a alege un lucru de cea mai bună calitate.

Cei care caută produse de calitate, la cel mai bun preț, pot alege cuțite de vânătoare Joker care au lama fixă, sunt considerate cuțite sport, de supraviețuire sau cuțite de munte. Acesta este un brand spaniol care produce cuțite de cea mai bună calitate, realizate fiind printr-o tehnologie avansată și o metodă manuală tradițională ce demonstrează măiestria meșteșugarilor.

Un cuțit profesional în teacă poate fi un cadou foarte frumos pentru orice colecționar, pescar sau vânător.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.