Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vântul puternic a dărâmat mai mulți copaci, iar un panou publicitar este în pericol de prăbușire, în județul Constanța

Inquam Photos / George Calin
Inquam copaci cazuti pagube

Mai mulţi copaci au căzut luni din cauza vântului puternic la Mangalia, Neptun şi în zona Comana, iar un panou publicitar din municipiul Constanţa este în pericol de prăbuşire, doborâţi pe carosabil fiind şi câţiva stâlpi de lemn, în staţiunea Mamaia.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea", vântul puternic a dus la extinderea unui incendiu de vegetaţie uscată iscat la Vadu Oii, focul cuprinzând şi o pădure, conform Agerpres.ro.

Citește și: Traian Băsescu: Coronavirusul va intra în România. Trebuie să ne pregătim pentru ce-i mai rău. Eu aș opri azi, acum, zborurile din Italia

"Din cauza vântului puternic s-au primit apeluri prin 112 prin care se anunţau copaci căzuţi, elemente de construcţii desprinse, stâlpi de lemn căzuţi pe carosabil sau panouri publicitare în pericol de cădere. Sesizări privind copaci căzuţi au fost (până în momentul de faţă) în Mangalia în zona hergheliei, în Neptun şi între Comana şi Amzacea. La toate aceste cazuri au fost anunţate autorităţile locale care intervin pentru degajare. Pentru panoul publicitar (din zona Boema - municipiul Constanţa) şi pentru stâlpii de lemn căzuţi (zona Mamaia Nord) a fost anunţată Primăria Constanţa. Pompierii Secţiei Mangalia au intervenit cu mijloacele din dotarea unei autospeciale de stingere pentru degajarea unui element dintr-un acoperiş al unui balcon situat la ultimul etaj al blocului C17B din Mangalia. Au îndepărtat elementul, înlăturând pericolul de a cădea pe trotuar şi pe carosabil", a transmis ISU.

Referitor la incendiul de la Vadu Oii, numărul pompierilor deplasaţi iniţial la faţa locului a fost suplimentat inclusiv cu voluntari.

Citește și: Tăriceanu, măsură de forță: Amenință cu excluderea parlamentarii ALDE dacă nu respectă decizia de a boicota învestirea Guvernului Orban II/ DOCUMENT

"La Vadu Oii, incendiul se manifestă pe o suprafaţă foarte mare, se intervine în momentul de faţă cu două autospeciale de stingere. Din cauza vântului puternic incendiul s-a extins la o pădure tânără. Se va suplimenta numărul de pompieri, anunţându-se Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi Ocolul Silvic", a informat ISU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.