Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vânzare de titluri de stat către populaţie

bvb

Banca Transilvania, BCR şi BRD vor pune în vânzare începând de luni şi până pe 27 noiembrie a doua serie din acest an de titluri de stat pentru populaţie în lei şi în euro, care vor fi listate automat la Bursa de Valori Bucureşti şi care vor avea maturităţi de 1 şi 3 ani pentru moneda naţională şi 5 ani pentru euro, potrivit rador.ro.

Citește și: Ludovic Orban, după discuțiile cu Nicușor Dan: Trebuie toţi producătorii autohtoni care au marfă românească să aibă această posibilitate să vândă în spaţiile deschise

Dobânzile anuale sunt de 3,5% pentru scadenţa la un an şi de 4% pentru cea la 3 ani pentru titlurile de stat în lei, în timp ce pentru cele în euro se oferă o dobândă anuală de 1,85%. Ministerul de Finanţe precizează că pentru subscrierea iniţială a titlurilor nu se aplică comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obţinute atât din donbânzi, cât şi din câştigurile de capital, sunt neimpozabile.

Valoarea nominală a unui titlu de stat este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi de 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv de 1000 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.