Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vânzarea companiei Weinstein către Lantern Capital Partners a fost finalizată pentru suma de 289 de milioane de dolari

Harvey Weinstein

The Weinstein Company a fost vândută Lantern Capital Partners, pentru suma de 289 de milioane de dolari, iar tranzacția a fost finalizată la nouă luni după ce cariera producătorului de film Harvey Weinstein a fost distrusă de acuzațiile de abuz sexual pe care i le-au adus peste o sută de femei.

Noua companie a primit numele de Lantern Entertainment și va fi "ancorată de creativitate într-o cultură bazată pe merite", au spus copreședinții Andy Mitchell și Milos Brajovic, într-un comunicat de presă citat de The Hollywood Reporter.

The Weinstein Company ar fi fost vândută pentru 289 de milioane de dolari, sumă neconfirmată, deocamdată, oficial, aceasta fiind cu 20 de milioane mai mică decât cea vehiculată inițial (310 milioane de dolari).

Săptămâna trecută, The Weinstein Company a anunțat că patru dintre cei cinci membri ai comitetului de conducere vor demisiona după finalizarea tranzacției, inclusiv Robert Weinstein, care a cofondat compania împreună cu fratele său.

Lantern Capital, o companie cu sediul în Texas, a fost desemnată câștigătoare a licitației pentru vânzarea The Weinstein Company, după ce aceasta a fost forțată să ceară intrarea în faliment.

Anterior, TWC a negociat pentru o preluare, timp de mai multe săptămâni, cu un grup de investitori condus de Maria Contreras-Sweet, un fost oficial al administrației Barack Obama, care voia să cumpere compania pentru aproximativ 500 de milioane de dolari. În cele din urmă, însă, oferta de cumpărare a fost retrasă, după ce s-a descoperit că pierderile financiare înregistrate de studioul de film erau mai mari decât le fusese comunicat.

De asemenea, Lions Gate Entertainment Corp (LGFa.N) făcuse o ofertă pentru unele dintre proprietățile companiei, la fel și compania Miramax, care a fost fondată și apoi vândută de frații Robert și Harvey Weinstein.

TWC a fost înființată în 2005, de frații Robert și Harvey Weinstein, după ce au revândut Miramax companiei Disney. Compania a fost implicată într-un uriaș scandal, din octombrie 2017, când au fost făcute publice informații despre abuzurile sexuale săvârșite de Harvey Weinstein. Producătorul a fost, de altfel, înlăturat din companie pe 8 octombrie 2017.

Peste o sută de femei, printre care actrițe precum Rose McGowan și Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărțuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariției, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film. Weinstein a negat acuzațiile, dar este subiectul mai multor anchete ale poliției americane şi britanice. În prezent, Weinstein este inculpat, pentru viol și alte delicte cu caracter sexual, victimele fiind trei femei. Producătorul de film american a pledat nevinovat.

În urma acuzațiilor, în SUA a fost inițiată o mișcare online, la care participă milioane de femei. Acestea au vorbit pe Facebook și pe alte rețele sociale despre traumele pe care le-au suferit din cauza experiențelor de hărţuire sexuală sau abuz și au folosit hashtag-ul "#MeToo" ("Și Eu", n.r.). Mai multe personalități s-au alăturat campaniei sociale din mediul online, între acestea numărându-se Lady Gaga și actriţele Anna Paquin şi Evan Rachel Wood. În plus, au fost și bărbați care s-au implicat în acest demers, între aceştia fiind actorul Javier Munoz.

Multe dintre victimele lui Harvey Weinstein l-au dat în judecată pe acesta, dar și TWC, iar despăgubirile se pot ridica la mai multe milioane de dolari.

După ce a produs filme de succes, precum "Discursul regelui" și "Artistul", mare parte a proiectelor TWC au fost anulate sau suspendate.

Datele de lansare ale unor filme care sunt deja finalizate, precum "The Upside", un remake al filmului francez "Les Intouchables", şi "The War with GrandPa", o comedie cu Robert de Niro, au fost amânate pe termen nedeterminat.

Drepturile asupra mai multor proiecte în dezvoltare au fost vândute, printre acestea numărându-se noul film al regizorului Quentin Tarantino, "Once Upon a Time in Hollywood", preluat de Sony.

Tranzacția oferă acces Lantern Entertainment la un fond de mai mult de 270 de filme, care au generat încasări de peste 2 miliarde de dolari în box office-ul mondial, dar și la producții TV de succes, precum reality show-ul dedicat modei "Project Runway".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.