Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vânzarea terenurilor către străini, pe masa parlamentarilor: Ce spune iniţiatorul legii

Presalibera.net
parlament

Demersul președintelui UNPR Valeriu Steriu de a înființa o comisie de anchetă a întrunit numărul de semnături cerut de regulamentul Parlamentului și va ajunge pe masa Birourilor Permanente ale Senatului și Camerei Deputaților săptămâna următoare, în cursul zilei de marți.

Citeşte şi: România, SUSPENDATĂ de la EURO 2016? UEFA a deschis o procedură DISCIPLINARĂ

Un număr de 139 de deputați și senatori de la UNPR, PSD, PNL, ALDE, Grupul Minorităților Naționale, precum și parlamentari neafiliați au semnat pentru înființarea comisiei de anchetă. Președintele UNPR, inițiatorul demersului, a mulțumit tuturor parlamentarilor care au susținut acest demers. “Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au semnat pentru înființarea acestei comisii pentru că scopul ei este unul cât se poate de clar, de onest și de deschis: să vedem cu certitudine care sunt suprafețele de teren aflate în proprietatea străinilor și să stabilm dacă situația de fapt referitoare la înstrăinarea terenurilor agricole reprezintă un pericol la adresa siguranței naționale, inclusiv din perspectiva siguranței alimentare. Nu este un demers politic, este un demers de care agricultura românească și fermierii români au nevoie și sunt bucuros să văd că există o largă susținere în acest sens ”, a declarat Valeriu Steriu.

Citeşte şi: Dacian Cioloş e enigmatic: 'Nu vă faceţi nicio grijă, o să-mi găsesc eu ce să fac'

Președintele UNPR a subliniat, încă o dată, problemele cu care se confruntă fermierii români, menționând că există o diferență între modul în care aceștia au acces la creditare, spre deosebire de cetățenii străini, în special în ceea ce privește creditarea. “Dacă cetățenii români nu au acces la creditare, atunci nu pot achiziționa teren, ceea ce înseamnă că cetățenii români vor ajunge să lucreze pentru cetățenii străini pe terenuri agricole pe care ar fi vrut să le cumpere, dar nu au avut posibilitatea”, a mai declarat Valeriu Steriu, conform unui comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.