Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vânzătorii din Dâmbovița se revoltă: sunt nemulțumiți că activitatea piețelor a fost oprită

Inquam Photos / Octav Ganea
Piata Piata Crangasi

Zeci de mici comercianţi care îşi desfăşoară activitatea în centrul comercial Pavcom din Târgovişte au ieşit în stradă, nemulţumiţi de decizia ca activitatea pieţelor care funcţionează în spaţii închise să fie sistată. Verificările făcute de autorităţi la societatea care administrează piaţa au arătat că pentru una dintre zonele de comerţ, cunoscută sub denumirea "Piaţa de la ruşi”, nu exista autorizaţie de funcţionare, relatează News.ro.

Prefectul judeţului Dâmboviţa, Aurelian Popa, subprefecul judeţului, dar şi primarul municipiului Târgovişte şi şefi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean au avut, marţi, o întâlnire cu reprezentanţi ai comercianţilor care îşi desfăşoară activitatea în centrul comercial Pavcom, una dintre cele mai pieţe din oraşul Târgovişte. Discuţiile au avut loc în condiţiile în care vânzătorii care îşi desfăşoară activitatea în acest centru comercial au ieşit în stradă, încă de luni, nemulţumiţi de faptul că activitatea centrului comercial ar fi afectată de hotărârea de Guvern privind suspendarea pieţelor care funcţionează în spaţii închise.

În urma discuţiilor, Prefectura Dâmboviţa a anunţat că partea centrală a complexului comercial, care funcţionează într-o construcţie sub forma unei cupole, îşi va desfăşura activitatea în continuare fără nicio restricţie. În patru corpuri construite în zona complexului se va relua activitatea într-un termen de maxim 48 de ore, perioadă în care administratorul centrului comercial va trebui să realizeze marcaje la sol, fluxurile vizitatorilor şi să asigure măsurile de igienizare, termometrizare a tuturor persoanelor care vor intra în acest complex.

Controalele făcute la acest centru comercial au scos la iveală şi faptul că o parte a pieţei funcţionează fără niciun fel de autorizaţie.

Citeste si: VIDEO - Tulburări puternice în Armenia, după capitularea rușinoasă: Președintele Parlamentului a fost SNOPIT în bătaie

"Pentru zona de comerţ, corturi, proprietarul, SC Pavcom SA, nu a putut prezenta niciun document/autorizaţie care să poată permite desfăşurarea unor activităţi de genul celor care se desfăşoară în acea locaţie, respectiv comerţ ambulant. În atare situaţie, s-a pus în vedere societăţii să suspende de îndată activităţile în acest spaţiu improvizat, impropriu, neautorizat, în care nu pot fi respectate nici normele de sănătate publică, nici cele referitoare la protecţia şi securitatea la incendiu. Pentru comercianţii care îşi desfăşoară activitatea în această zonă, SC Pavcom SA s-a obligat ca, prin acordul părţilor, fie să suspende contractele de locaţiune, fie să le pună la dispoziţie alte spaţii care să îndeplinească cerinţele legii”, informează, marţi, Prefectura Dâmboviţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.