Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Varianta coronavirusului din Brazilia este rezistentă la tratamentele cu anticorpi monoclonali

stiri.md
coronavirus ATI batrani moldova

Varianta coronavirusului identificată în Brazilia, cunoscută sub numele de P.1, este rezistentă la trei dintre cele patru tratamente cu anticorpi monoclonali care au primit autorizație de utilizare în Statele Unite, potrivit unui studiu de laborator.

Cercetătorii au expus varianta P.1 la diferiți anticorpi monoclonali, inclusiv cei patru care sunt folosiți în prezent pentru tratarea pacienților Covid din SUA – imdevimab și casirivimab de la Regneron Pharmaceuticals și bamlanivimab și etesevimab de la Eli Lilly and Co. Doar Imdevimab și-a păstrat eficacitatea. Capacitatea neutralizantă a celorlalți trei a fost însă „scăzută sau inexistentă”, potrivit unui raport evaluat de experți independenți, disponibil pe bioRxiv și acceptat provizoriu de jurnalul Cell Host & Microbe, scrie smartradio.ro.

Cercetătorii au expus varianta P. 1 și la plasmă convalescentă prelevată de la pacienți Covid vindecați sau anticorpi formați în urma vaccinării cu Pfizer/BioNTech sau Moderna. În comparație cu efectele împotriva versiunii originale a coronavirusului, plasma și anticorpii induși de vaccin au fost mai puțin eficienți în neutralizarea variantei braziliene.

În studiile anterioare, tratamentele au fost chiar mai puțin eficiente împotriva variantei B.1.351, identificată pentru prima dată în Africa de Sud. Acest lucru sugerează că varianta din Brazilia ar putea să nu reprezinte o amenințare la fel de mare precum varianta sud-africană, a spus coautorul studiului, David Ho, de la Universitatea Columbia.

Este nevoie de dovezi din lumea reală pentru a confirma rezultatele din laborator, a menționat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.