Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Variantă incendiară a lui Ion Cristoiu despre conflictul Klaus Iohannis - Victor Ponta

iohannis ponta rtv.net

Jurnalistul Ion Cristoiu consideră că între Klaus Iohannis și Victor Ponta e un război deschis. Și, nu doar unul al declarațiilor. Cristoiu dezvăluie și cine, în opinia lui, a declanșat războiul între premier și președinte.

Citește și: Traian Băsescu anunță două dosare penale pentru Victor Ponta

”Suntem, iată, în plin război între premier și președinte!

Președintele i-a cerut demisia lui Victor Ponta.

Gest nu numai de rupere a unui pact de coabitare de la sine înțeles, dar și anticonstituțional, deoarece președintele nu-i poate cere oficial premierului demisia.

Citește și: BOMBĂ de la DNA! Victor Ponta a fost INTERCEPTAT în dosarul șefei CNA: Ce SECRETE discutau

Au urmat alte gesturi menite a semnala declanșarea oficială a războiului de către Klaus Iohannis. Adoptarea și impunerea unei Strategii de apărare dubioase, menite a da președintelui prerogative și de premier, dictarea desemnatului la șefia SIE.

Toate aceste gesturi au avut loc, mult mai grav, fără o minimă explicare în fața opinei publice.

Convins că Sistemul de forță făurit în cei 10 ani de mandat ai lui Traian Băsescu poate ține locul prestației democratice, Klaus Iohannis nici nu se gîndește la respectarea minimelor aparențe. Sistemul instituțiilor de forță, între care se numără Binomul SRI-DNA – Poliția politică secretă a României din 2015, instituții conduse de ștabi care vor să supraviețuiască schimbării de Președinție, îl încredințează că nu mai e nevoie să se ostenească. Ceea ce alți președinți au rezolvat prin instrumentele complicate ale democrației, Klaus Iohannis e îndemnat să creadă că poate rezolva prin instrumentele Statului de Drepți.

Eu nu cred că poziția lui Victor Ponta s-a schimbat radical vineri, 5 iunie 2015. Un interviu acordat ulterior, marți, 9 iunie 2015, Antenei 3 îl arăta pe premier, așa cum am remarcat vineri, 12 iunie 2015, pe Evz.ro, ca ” un pisicuț care nu mai știa cum să intre în grațiile Stăpînului care-l apucase de coadă ca să-l azvîrle afară de la Palatul Victoria”.

Nici după aceea, pînă duminică, 28 iunie 2015, Victor Ponta n-a dezgropat securea războiului cu Klaus Iohannis.

Ce s-a întîmplat între timp?

Între timp s-a întîmplat Afacerea Sebastian Ghiță.

Pentru Victor Ponta, tot ce i s-a întîmplat lui Sebastian Ghiță din partea Binomului SRI-DNA- de la acuzația de cumpărare a voturilor pentru Victor Ponta în campania prezidențială pînă la interdicția pusă lui Sebastian Ghiță de a vorbi cu premierul, au fost pentru Victor Ponta semnalul că Sistemul din slujba lui Klaus Iohannis e dispus de orice abuz pentru a-l forța să demisioneze.

Sebastian Ghiță a fost semnalul că nu mai e cale de împăcare cu Președintele, care a pus preț pe capul politic al premierului, nu atît de la înhățarea unuia dintre apropiații lui Victor Ponta, cît mai ales din sacrificarea lui Sebastian Ghiță, om al SRI, implicat, cum sesiza Elena Udrea în Jurnal, pe vremea lui Traian Băsescu, în numeroase Operațiuni ale SRI în plan intern.

Dacă SRI a ajuns să-și sacrifice, în chip riscant, un om precum Sebastian Ghiță – și-a zis Victor Ponta- înseamnă că nu mai e de joacă.

Nu se mai trage cu gloanțe oarbe dinspre Cotroceni.

Se trage cu muniție de război.

Și atunci trebuie să se tragă și dinspre Victoria cu muniție de război!”, scrie Cristoiu pe evz.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.