Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Varianta Omicron a devenit dominantă în Irlanda

omicron

Varianta Omicron a devenit dominantă în Irlanda, mai mult de jumătate (51,6%) din noile cazuri de COVID-19 fiind considerate infectări cu această variantă, relatează agenţia DPA preluat de agerpres.

''A fost nevoie de mai puţin de două săptămâni pentru ca Omicron să devină varianta dominantă în Irlanda, ceea ce arată cât de contagioasă este'', a declarat duminică la postul RTE principalul responsabil sanitar irlandez, Tony Holohan.

Acesta a subliniat că acum este imperativ să se limiteze contactele, astfel încât să fie aplatizată curba infectărilor pentru a preveni decesele şi a proteja sistemul sanitar.

Atât curba infectărilor cât şi cea a deceselor asociate COVID-19 au crescut abrupt în Irlanda în ultimele zile şi săptămâni; rata de incidenţă la 14 zile era pe 13 decembrie de 1.305 cazuri la 100.000 de locuitori.

Guvernul de la Dublin a reintrodus restricţii la începutul lunii decembrie, când au fost închise discotecile şi au fost stabilite limite pentru numărul persoanelor care se pot reuni la întâlniri private, membrii a cel mult patru cămine având dreptul să se întâlnească împreună.

Varianta Omicron a devenit de asemenea dominantă în Anglia şi Scoţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.