Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune pentru cei care se tem de variola maimuței: Moderna pregătește un vaccin ARNm și pentru această boală

smartradio.ro
vaccin femeie

Pe fondul îngrijorărilor tot mai mari legate de amenințarea variolei maimuței, directorii de la Moderna au declarat miercuri că au inițiat un program de cercetare pentru a analiza capacitatea companiei de a crea un vaccin împotriva variolei maimuței cu ajutorul tehnologiei ARNm.

"Suntem, evident, foarte conștienți de îngrijorarea legată de variola maimuței și, evident, foarte receptivi la anunțurile recente", a declarat președintele Moderna, Stephen Hoge, în timpul unei teleconferințe cu investitorii.

Acesta a continuat: "Am inițiat un program de cercetare. Urmărim foarte atent acest lucru și, evident, având în vedere anunțurile recente din domeniul sănătății publice și îngrijorarea tot mai mare cu privire la disponibilitatea aprovizionării cu vaccinuri, începem să analizăm ce ar fi necesar pentru a ne folosi platforma noastră și pentru a furniza un vaccin împotriva variolei maimuței - atât [pentru] a interveni în epidemia actuală, dar și pentru a încerca să abordăm problemele de aprovizionare pe termen lung în privinta acestei amenințari la adresa sănătății publice", relatează abcnews.go.com.

Atât la nivel național, cât și la nivel mondial, oficialii și-au exprimat îngrijorarea că nu există suficiente vaccinuri împotriva variolei maimuței pentru a face față crizei emergente. Având în vedere că cererea este în creștere, oficialii din cadrul Departamentului de Sănătate și Servicii Sociale din SUA (HHS) au raportat că un total de 1,1 milioane de doze de vaccin JYNNEOS pentru variola maimuței, un regim cu două doze, va fi alocat statelor și jurisdicțiilor din întreaga țară. Aproximativ 1,5 milioane de americani sunt considerați în prezent eligibili pentru vaccinare, au declarat pentru ABC News Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.