Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Varujan Vosganian, întrebarea de 1.000 de puncte pentru guvernanți: 'A meritat nota de plată anti-covid de 120 miliarde de lei?'

rnews.ro
vosganian

Președintele Uniunii Armenilor din România, fostul deputat Varujan Vosganian, vorbește, într-o postare pe Facebook, despre costurile pandemiei în România și dacă nota de plată a românilor a meritat.

"A meritat nota de plată anti-covid de 120 miliarde de lei?

În perioada pandemiei au fost luate diferite măsuri, dintre care unele s-au dovedit greșite (închiderea completă a economiei timp de două luni, de pildă), altele inutile (achiziționarea izoletelor care n-au folosit la nimic, a termotesterelor care n-au identificat nici măcar un singur suspect de covid etc.), excesive (scosul blindatelor pe străzi) sau haotice (construirea de spații anti-covid nefolositoare, blocarea unor spații spitalicești, plata unui numeros corp medical pentru stat degeaba) etc. etc. Toate astea (potrivit estimărilor guvernamentale, nu ale mele) costă cam 50 mld lei (măsuri de combatere a pandemiei și a efectelor ei), 40 mld lei (garanții de stat), cel puțin încă 30 mld lei venituri bugetare diminuate din cauza măsurilor de blocare a unor activități economice (astea 30 mld sunt estimate de mine pornind de la sintezele execuțiilor bugetare, și sunt moderate).

În total 120 mld lei. Au fost necesare toate măsurile care au dus la aceste cheltuieli? Au fost ele efectuate riguros și eficient? Au încercat unii decidenți să profite de situația creată de pandemie pentru a promova alte scopuri, pecuniare sau de altă natură? Nimeni nu se ocupă cu răspunsul la aceste întrebări. Și, totuși, având în vedere amploarea sumelor cheltuite sau neîncasate, ar trebui să existe o evaluare. Măcar din partea societății civile (dacă în România avem așa ceva), de vreme ce Parlamentul nu este capabil să facă nici cea mai mică investigație pe teme pandemice", a scris Varujan Vosganian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.