Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Blaga, în fața magistraților Curții Supreme. Vrea să scape de sechestru

Inquam Photos / Octav Ganea
Vasile Blaga

Vasile Blaga s-a prezentat, luni dimineață, la Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo unde se decide asupra contestației făcută de avocatul său la măsura sechestrului pe care au dispus-o procurorii DNA.

Blaga a refuzat să dea declarații jurnaliștilor.

Surse judiciare au declarat că procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra mai multor imobile până la concurența sumei de 700.000 de euro.

Cristoiu, 'DOCUMENT CRUCIAL' din dosarul Black Cube. Cui se datorează relația lui Kovesi cu America

Blaga este acuzat de primirea în mod repetat, în perioada 2011 — 2012, în trei rânduri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum și de la Gheorghe Ștefan a sumei de 500.000 euro, despre a căror proveniență avea cunoștință, spun anchetatorii.

În același dosar, procurorii DNA Ploiești au instituit măsuri asigurătorii și asupra unor bunuri ale fostului primar al municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan.

Procurorii susțin că, în 2009, în PDL, a existat o înțelegere vădită între persoane cu funcții de conducere — secretarul general Vasile Blaga și vicepreședintele Gheorghe Ștefan — în sensul obținerii de bani pentru partid.

Procurorii au constatat că respectiva persoană fusese agreată de Gheorghe Ștefan și Vasile Blaga și a fost dispusă să contribuie — indirect — la finanțarea partidului cu sume de bani, prin atribuirea preferențială a unor contracte de achiziție publică unor diverse societăți indicate.

În urmă cu peste o lună, Vasile Blaga, atunci copreşedintele PNL, a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, apoi a anunţat că îşi depune demisia din funcţie şi din cea de şef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.