Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Costiuc a declarat 72 de ore de greva foamei după ce a fost învinuit

greva foamei

Președintele Partidului Democrația Acasă, activistul civic Vasile Costiuc, este acuzat de către procurorii anticorupție pe două capete.

Este vorba despre abuz de putere sau de serviciu, săvârșit în interesul unui grup criminal organizat sau al unei organizații criminale în proporții deosebit de mari și spălare de bani. Despre acest lucru a anunțat avocatul lui Costiuc, după ce și-a vizitat clientul, care l-a rugat să transmită simpatizanților săi să-i trimită în izolatorul Centrului Național Anticorupție unele lucruri de care are nevoie, transmite presa din Republica Moldova.

Potrivit avocatului lui Costiuc, acesta a rugat să-i fie aduse cărți și unele pastile, pentru că ar avea probleme cu sistemul circulator și inima.

Avocatul politicianului a mai precizat că Vasile Costiuc îndeamnă la calm, iar în aceste 72 de ore cât este reținut preventiv a declarat greva foamei.

Conform celor două capete de acuzare, care i se impută lui Costiuc, acesta riscă închisoare de la 5 la 10 ani.

Avocatul a mai precizat că urmează să depună o plângere în baza reținerii lui Costiuc și efectuării perchezițiilor la domiciliul acestuia, unde i-a fost confiscat doar telefonul mobil.

Amintim că Vasile Costiuc a fost reținut pentru 72 de ore în dosarul „Primăria Durlești”, fiind bănuit că ar fi acționat în interesele unui grup organizat și că ar fi participat la tranzacții fictive, în urma cărora, zeci de terenuri au intrat în posesia membrilor familiei, rudelor și apropiaților fostului primar de Durlești.

Pe parcursul zilei de 12 ianuarie curent, încă două persoane au fost reținute. Se mai cunoaște despre fostul deputat PDM, actualul consilier municipal Veaceslav Nedelea.

Încă pe 19 noiembrie 2021, CNA anunța că mai mulți foști funcționari din cadrul Primăriei Durlești sunt cercetați penal de ofițerii CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de abuz în serviciu. Toți sunt acuzați că ar fi pus la cale o schemă de înstrăinare a terenurilor din raza orașului Durlești, în baza unor decizii ale Consiliului orășenesc.

Consilierul le-ar fi solicitat pretinșilor beneficiari să se prezinte la notar, unde ar fi semnat procuri generale, care îl împuterniceau pe acesta, dar și pe membri ai familiei lui, să administreze și să înstrăineze terenurile respective. Pentru a da un aspect legal acestei scheme, au avut loc tranzacții de vânzare-cumpărare fictive a terenurilor contra unor sume simbolice.

Beneficiarii finali ai terenurilor s-au dovedit a fi rude, persoane apropiate fostului consilier, dar si persoane implicate în schemă. Astfel, prejudiciul estimat pentru bugetul de stat ar depăși 6,5 milioane de lei.

Mai devreme, Diana Crudu, fiica fostului primar de Durlești, a fost reținută și plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile în acest dosar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.