Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Dîncu, la un pas de demitere - Două nume în 'cursa' pentru Ministerul Apărării (surse)

Twitter
Vasile Dîncu

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, ar putea părăsi funcția zilele următoare. Potrivit unor surse politice, premierul Ciucă ar urma să-i ceară demisia din cauza declarațiilor recente despre nevoia unei negocieri între Ucraina și Rusia.

Potrivit surselor din coaliția din guvernare, până acum au fost înaintate două posibile propuneri pentru funcția de ministru al Apărării. Primul nume este cel al europarlamentarului Mihai Tudose. Fost prim-ministru și fost ministru al economiei în două guverne, Mihai Tudose este unul dintre cei mai experimentați lideri PSD. Acesta s-a remarcat de-a lungul timpului și prin declarații ieșite din comun, ceea ce ar putea fi opusul a ceea ce se dorește în acest moment la Ministerul Apărării.

O a doua variantă aflată în discuție este George Maior. Cu un trecut social-democrat, acesta ar putea fi luat în calcul pentru Ministerul Apărării (portofoliu deținut de PSD), în special având în vedere experiența de director SRI și de ambasador al României la Washington. Nu este clar în ce măsură acesta ar avea susținerea PSD, dar și pe cea a președintelui Klaus Iohannis, care l-a trimis ambasador tocmai în Iordania.

PSD ar urma să accepte schimbarea lui Dîncu, având în vedere că și liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că ministrul Apărării, Vasile Dîncu (PSD), a greșit atunci când a spus că negocierea reprezintă singura şansă pentru ca Rusia să facă pace cu Ucraina. Ciolacu se află în aceste zile în Germania.

Premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat  joidacă ia în calcul remanierea ministrului Apărării, Vasile Dîncu. Ciucă a spus că îl așteaptă la o discuție ”foarte deschisă” pentru că a exprimat o opinie diferită față de varianta oficială a Guvernului.

Anterior, Dîncu a fost criticat și de președintele Iohannis, care i-a cerut să citească presa internațională.

Ministrul român al Apărării a declarat într-o intervenție avută la postul Prima TV că „războiul din Ucraina va mai continua și că „singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.