Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șef județean PSD, iritat de Vasile Dîncu: Contează rezultatele, nu aparițiile meteorice

psd

Afirmațiile lui Vasile Dîncu despre organizațiile PSD din Sud au fost respinse vehement de liderul PSD Constanța, Felix Stroe. Vasile Dîncu a spus la o televiziune că filialele social-democrate din sudul țării care au câștigat alegerile „nu reprezintă nimic din punct de vedere politic și nici din punct de vedere al culturii politice din România”. Felix Stroe, șeful PSD Constanța, a reacționat dur:

  • ”Este inadmisibil ca aceste afirmații ”separatiste” să vină din partea unui personaj politic tocmai din Ardeal, care ar trebui să știe caracterul jignitor al unor asemenea diferențieri regionale. Dl. Dâncu a făcut parte din conducerea unei organizații PSD (Cluj) care n-a obținut niciodată în alegeri rezultate remarcabile și cu atât mai mult ar trebui să ia exemplu din experiența altor organizații de partid, indiferent de localizarea lor geografică. Vehicularea unor așa-zise criterii de superioritate "geo-politică" este nu numai toxică, dar alimentează și alte curente separatiste, care consideră o regiune istorică mai ”deșteaptă” decât alta.
  • Cultura politică a unei țări, despre care vorbește dl. Dâncu, e creată de activitatea politică concretă, de viața de partid de zi cu zi, de eforturile făcute nu numai în campaniile electorale și la adunările de alegeri. Contează rezultatele obținute și nu aparițiile meteorice, cu aer de superioritate și suficiență.Dacă criticile ar fi venit din partea unui lider de filială care a muncit și a obținut rezultate notabile, cu atât mai mult în Transilvania, poate că ar fi avut o substanță practică. Altminteri, prelegerile sale teoretice despre doctrine și programe ideologice sunt pur si simplu superflue.
  • Dl. Dâncu ”se gândește de două ori” să facă acest pas, de reîntoarcere în PSD, cu scopul declarat de a prelua șefia Consiliului Național al partidului. Poate ar trebui să se gândească de trei, de patru ori, sau să se gândească exact de câte ori a balansat, înauntrul și în afara PSD. Poate ar fi mai bine și pentru dânsul și pentru Partidul Social Democrat”, a transmis liderul organizației județene PSD Constanța.

Și fostul premier Mihai Tudose l-a criticat pe Vasile Dîncu pentru afirmațiile făcute.

Citește și: Lovitură de teatru în PSD: Frans Timmermans se va implica în campaniile electorale ale partidului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.