Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vasile Ernu, despre 'implozia puterii în propriul rahat': 'Nici măcar a-și pune hoțiile împreună, a le negocia nu sunt capabili'

vasile ernu

Scriitorul Vasile Ernu rezumă în câteva paragrafe dure, sub titlul „Neputința de a guverna – Implozia puterii în propriul rahat”, situația politică din România, unde partidele care „ne-au salvat de ciuma roșie” nu sunt în care „nici măcar a-și pune hoțiile împreună”.

„Nu-mi amintesc în ultimii 30 de ani să mai fi avut o criză politică de astfel de proporții în condiții atât de complicate, de excepție chiar. Mai ales dacă adăugăm criza medicală fără precedent și cea energetică care bate la ușă. Dar cea sanitară e imensă.

Să nu poți să produci un guvern ”al meu” - că tot PNL-USR-”lumea bună” a câștigat - e un dezastru fără precedent.

Cetățenii români după ce au pățit în anii 90 și după nu mai sunt așa pretențioși: să fie un guvern. Să aibă cine să ne înjure, fure, exploateze la maxim, să ne gonească la munci afară.

Bun, rău dar să fie o conducere – nu ne simțim bine fără. Să avem și noi guvernul nostru. Chiar dacă ultimele ture de alegeri ne arată că grosul populației a renunțat la a mai merge la vot pentru că au înțeles: cei votați nu-i reprezintă, ba chiar te umilesc după. Atunci de ce să te mai duci? O lași baltă: îți vezi de treabă așa cum ei te lasă baltă și-și văd de furt, înjurături și dispreț față de tine.

Acum avem un precedent foarte straniu: ”lumea bună a învins”, ne-au salvat de ”ciuma roșie” dar rezultatul? ”Johannis-guvernul meu” nu au nici măcar capacitate de a face formal un guvern. Acești ”noi salvatori” sunt de o impotență politică că nici măcar a-și pune hoțiile împreună, a le negocia nu sunt capabili. Au de halit un buget imens și nu sunt capabili să stea la o masă.

Iar această impotență politică e catastrofală pentru că pe de o parte blochează funcționalitatea statului iar pe de altă parte agravează criza medicală în care suntem. Iar asta înseamnă moarte și sărăcire a grosului populației.

Politica noilor salvatori – a explodat sau mai degrabă a implodat. Și-au atins limitele impotenței politice: nu sunt capabili să producă nici măcar o formă de guvernare minimală.

Dar o dată cu ei, cu îngroparea lor în propriul rahat, ne bagă pe noi toți în această neputință. Și noi îi alesesem doar să ne fure, să ne disprețuiască și să ne înjure. Să ne halească banii. Ei nici măcar asta nu pot. Îi plătim cam de geaba...

Și iată cum bumerangul se întoarce: marea coaliție ”anti ciumă roșie” - Johannis PNL USR - transformă PSD în singurul partid decent și serios din România (ca să-l citez pe domnul Pleșu, să nu mă înjurați pe mine).

Și stați, greul abia vine: sunt optimist.

”Lume bună”, data viitoare pe cine să votam ca să ne salveze? Le mai ascundem buletinele bunicilor?”, scrie Vasile Ernu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.