Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaslui: Peste 1.000 de fântâni secate din cauza secetei; în 12 localităţi alimentarea cu apă se face cu restricţii

dezechilibrenaturale.blogspot.ro
seceta desertificare desert

Un număr de 1.005 fântâni din totalul celor 7.574 existente în judeţul Vaslui au secat, iar altele au debitul redus pe fondul secetei excesive din ultimele luni.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Prefecturii Vaslui, mai multe cursuri de apă sunt secate, iar în unele localităţi din judeţ autorităţile locale au dispus ca furnizarea apei să fie restricţionată, situaţia fiind mai gravă în mediul rural.

"În oraşe şi municipii nu se aplică restricţii în alimentarea cu apă. Sunt 12 localităţi din şase comune unde alimentarea cu apă se face cu unele restricţii orare: Blăgeşti şi Igesti din comuna Blăgeşti, Crăciuneşti, Sasova, Rebricea, Rateşu Cuzii şi Draxeni din comuna Rebricea, Drânceni şi Ghermăneşti din comuna Drânceni, satul Vetrişoaia din comuna Vetrişoaia, localităţile Dodeşti şi Urdeşti din comuna Dodeşti şi satul Iveşti din comuna Iveşti. De asemenea, la nivelul judeţului sunt 46 de cursuri de apă secate în totalitate, nouă cursuri de apă secate în proporţie de 50-95% şi cinci cursuri de apă secate în proporţie de sub 50%", a declarat, pentru AGERPRES, prefectul judeţului Vaslui, Daniel Onofrei.

Conform situaţiei întocmite de autorităţile judeţene, la acumularea Soleşti se observă o scădere a debitului în sursă, fiind aplicată treapta III de restricţii, dar există surse alternative de alimentare cu apă: Râul Bârlad - priza Rediu şi Acumularea Puşcaşi.

Şi la acumularea Mânjeşti a fost semnalată o scădere a debitului în sursă şi de la începutul lunii august este aplicată treapta III de restricţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.