Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaticanul a transformat o biserică într-un loc de adăpost pentru oamenii străzii

Vaticanul a permis persoanelor fără adăpost să doarmă noaptea într-o biserică a sa dintr-un cartier central din Roma, pe fondul temperaturilor scăzute care persistă, informează Reuters şi DPA, conform agerpres.

Biserica San Callisto din secolul al 17-lea, care este utilizată pentru slujbe şi cursuri de religie în timpul zilei, a fost echipată cu paturi, pături şi aparate de încălzit electrice pe timp de noapte. Biserica poate găzdui aproximativ 30 de persoane, cărora li se serveşte şi o masă caldă. Acestea trebuie să părăsească biserica la ora 08:00 dimineaţa, dar pe timpul nopţii aceasta va fi deschisă atât cât va fi necesar, respectiv cât va persista frigul, conform Vaticanului.

Citeşte şi: Victoria lui Trump L-A RUINAT pe George Soros. Câţi bani a pierdut miliardarul

Deschis ca adăpost din 7 ianuarie, lăcaşul face parte dintr-un complex de birouri şi reşedinţe ale Vaticanului care au statut diplomatic "extra-teritorial", ceea ce înseamnă că este parte a statului suveran al Vaticanului chiar dacă se află la mai mult de un kilometru distanţă, în cartierul Trastevere din Roma.

În condiţiile în care Roma este afectată în această perioadă de vreme neobişnuit de rece, papa Francisc a cerut, de asemenea, ca maşinile şi utilitarele Vaticanului să fie parcate în cartierul din jurul Pieţei Sf. Petru pe timp de noapte, pentru a adăposti persoane defavorizate.

Departamentul de Protecţie Civilă din Italia a anunţat temperaturi sub zero grade, zăpadă şi vânt puternic în Italia începând de vineri seara, fenomene care vor continua şi în weekend.

În ultimii doi ani, papa a cerut să fie instalate chiar lângă Vatican locuri speciale în care persoanele fără adăpost să se poată spăla, să se poată tunde şi să poată primi informaţii cu privire la locul unde pot obţine ajutor medical.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.