Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaticanul, pregătit să înlesnească dialogul între Rusia și Ucraina pentru a pune capăt războiului

Freepik.com
Vatican

Vaticanul este gata "să înlesnească dialogul" între Rusia şi Ucraina pentru a pune capăt războiului, a anunţat luni un diplomat al său, informează Reuters.

Cardinalul Pietro Parolin, locul doi în ierarhia de la Vatican după Suveranul Pontif, a declarat presei italiene că, "în pofida războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei", el este convins că "există întotdeauna loc pentru negocieri".

Ambasadorul ucrainean la Vatican, Andrii Iuraş, a declarat pentru Reuters într-un interviu din 14 februarie că autorităţile de la Kiev sunt deschise unei medieri a Vaticanului în conflictul Ucrainei cu Rusia, apreciind Cetatea Vaticanului drept "un loc foarte influent, foarte spiritual pentru o întâlnire" în vederea negocierilor.

Parolin a declarat pentru presa italiană că dialogul este singura cale "rezonabilă şi constructivă" pentru depăşirea divergenţelor.

"Sfântul Scaun, care în aceşti ani a urmărit evenimentele din Ucraina constant, discret şi cu mare atenţie, oferindu-se să înlesnească dialogul cu Rusia, este întotdeauna gata să ajute ambele părţi să reia o astfel de cale", a spus cardinalul Pietro Parolin, potrivit site-ului Vatican News.

Papa Francisc a făcut duminică un apel impresionat pentru înfiinţarea de coridoare umanitare care să ajute refugiaţii să plece din Ucraina şi a spus că cei care încep un război nu trebuie să se amăgească cu gândul că Dumnezeu este de partea lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.