Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaticanul SE ÎNCHIDE publicului de Crăciun: Slujbele oficiate de papa Francisc se vor face fără credincioși și vor fi transmise online

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam plecare papa francisc

Slujbele de Crăciun oficiate de papa Francisc vor fi transmise online anul acesta, fără participarea directă a publicului din cauza pandemiei de coronavirus, a confirmat marţi un membru al Ambasadei Germaniei la Vatican, potrivit DPA, potrivit Agerpres.

Ambasadele de pe lângă Sfântul Scaun au fost anunţate că liturghiile se vor desfăşura ''într-un cadru privat, fără ca membrii corpului diplomatic să fie prezenţi'' şi vor fi transmise online, a relatat luni Agenţia catolică de presă.

Citește și: ‘Dle Arafat, cu ajutorul dvs și al bunului Dumnezeu, să avem cât mai multe victime’ – Florin Roman a comis-o rău de tot

Monseniorul Oliver Lahl, reprezentant al Ambasadei Germaniei, a declarat marţi pentru DPA că Vaticanul a transmis un astfel de mesaj referitor la perioada de Crăciun.

Biroul de presă al Vaticanului nu a răspuns solicitării de a comenta informaţiile.

Pe 24 decembrie, Suveranul pontif oficiază liturghia din Ajunul Crăciunului în Bazilica Sfântul Petru, la care asistă diplomaţi acreditaţi la Vatican şi alţi invitaţi.

Citește și: Gabriela Firea, revoltată: Nu stiu să propună altceva decât măsuri dure împotriva cetățenilor

Pe site-ul Vaticanului, nu există nicio referire la slujba din luna decembrie în agenda papei Francisc, dar este confirmată tradiţionala binecuvântare ''Urbi et Orbi'' din 25 decembrie.

''Urbi et Orbi'' este de obicei ţinută din balconul central al Bazilicii Sfântul Petru.

Vaticanul a fost deja nevoit să anuleze prezenţa publicului la ceremoniile dedicate sărbătorilor de Paşte din aprilie, o măsură fără precedent în timpurile moderne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.