Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vaticanul va semna un acord cu Palestina, Israelul se declară dezamăgit

vatican

Vaticanul a anunţat miercuri că a încheiat negocierile cu oficialii palestinieni cu privire la tratatul care ar recunoaşte efectiv Palestina ca stat, transmit DPA şi EFE. 

Papa Francisc s-a referit la 'statul Palestina' în timpul vizitei de anul trecut la locurile sfinte ale creştinismului, dar la nivel oficial Vaticanul încă întreţine relaţii diplomatice cu Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (OEP). 

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, a menţionat că sâmbătă (16 mai) Papa îl va primi în audienţă pe liderul palestinian Mahmoud Abbas, cu o zi înaintea canonizării primilor doi sfinţi de limbă arabă din Biserica Catolică. 

Potrivit EFE, acordul, care va fi încheiat în ''viitorul apropiat'', va viza ''aspecte esenţiale ale vieţii şi activităţii Bisericii Catolice în Palestina'', relevă un comunicat de presă la Vaticanului. 

Întrebat care este diferenţa dintre acordul încheiat în anul 2000 cu OEP şi cel actual, subsecretarul de stat al Vaticanului pentru relaţii cu statele, Antoine Camilleri, a invocat adoptarea pe 29 noiembrie 2012 a unei rezoluţii a ONU ce recunoaşte Palestina ca stat observator nemembru al Naţiunilor Unite. 

Israelul a reacţionat la scurt timp după anunţul de miercuri al Vaticanului, declarând că decizia acestuia de a semna un tratat cu Autoritatea Palestiniană prin care se recunoaşte efectiv statul Palestina este ''dezamăgitoare'' . 

''Suntem dezamăgiţi de decizia Vaticanului şi credem că ea nu va ajuta la readucerea palestinienilor la masa negocierilor'' de pace, a declarat Emmanuel Nahshon, purtător de cuvânt al diplomaţiei israeliene. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.