Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune de la Bursa de Valori București: a deschis în creștere pe majoritatea indicatorilor economici

bvb

Bursa de Valori Bucureşti evoluează în creştere pe majoritatea indicilor după primele 30 de minute de la deschiderea şedinţei de marţi, iar BET, indicele care arată evoluţia celor mai lichide 16 companii, se aprecia cu 0,05%, informează Agerpres.

Citește și: Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România: Au fost realizate plăți în valoare 95,7 milioane euro către 63.153 de participanţi şi mostenitori

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a înregistrat un avans de 0,03%, în timp ce indicele BET-FI al SIF-urilor consemna o scădere de 0,38%.

BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, era în creştere cu 0,24%, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, consemna o apreciere de 0,02%, iar reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, era în creştere cu 0,15%.

Valoarea tranzacţiilor derulate pe Bursă marţi dimineaţa depăşeşte 635.254 lei lei (133.597 euro).

Conform datelor BVB, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau Prodplast (+4,51%), Alro (+1,32%) şi Erste Group Bank (+1,19%).

Pe de altă parte, în scădere erau acţiunile Impact Developer&Contractor (-0,79%), Rompetrol Well Services (-0,59%) şi Romcarbon (-0,44%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.