Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune de la Gabriela Firea după avaria de la CET Grivița - Se lucrează la normalizarea situației

Gabriela Firea

Primarul General Gabriela Firea, împreună cu primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, au mers, miercuri, la CET Grivița pentru a verifica stadiul lucrărilor de reparații la această centrală, după avaria survenită în urmă cu 3 săptămâni. Firea spune că situația de la Grivița se va remedia în scurt timp potrivit mediafax.

„Deși CET Grivița se află în administrarea Primăriei Sectorului 1, în urma sesizărilor primite atât la Primăria Capitalei cât și la RADET, am decis să vin la fața locului, împreună cu primarul Dan Tudorache, pentru a ne asigura că se fac toate demersurile ca centrala să fie repornită cât mai curând posibil, astfel încât să nu mai existe probleme în anumite zone din Capitală cu furnizarea apei calde. Am înțeles că deja se lucrează pentru remedierea avariei și doresc să-i asigur pe bucureșteni că atât Primăria Capitalei cât și RADET și Primăria sectorului 1 lucrează pentru normalizarea acestei situații într-un timp cât mai scurt”, susține Gabriela Firea, prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit comunicatului, directorul CET-ului Grivița, Doru Mandrican, a dat asigurări că se depun eforturi pentru repornirea centralei, ținând cont de faptul că piesa defectă a fost deja achiziționată.

La rândul său, pimarul Dan Tudorache susține că „Primăria sectorului 1 a prevăzut bani în buget pentru achiziția unei turbine noi și ne pregătim pentru licitație, astfel încât, anul viitor să nu mai existe probleme la această centrală".

Potrivit PMB, luna trecută s-a defectat o componentă a turbinei CET-ului, ceea ce a condus la livrarea deficitară a apei calde de consum în anumite zone din Sectoarele 5 și 6.

„Menționăm faptul că apa caldĂ nu a fost furnizată la parametrii optimi în orele de consum maxim începând cu dată de 2 mai, din cauza faptului că avaria a coincis cu trecerea de la regimul de iarnă la cel de vara, moment în care 2 dintre cele 4 CET-uri ale Elcen au fost oprite”, se mai arată în comunicatul PMB.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.