Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune pentru bucureșteni - Spitalul Cantacuzino se modernizează

AGERPRES
spital 112 smurd

 

Blocul operator al Spitalului Cantacuzino ar urma să fie reabilitat cu o investiţie de 19,7 milioane de lei, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de săptămâna viitoare. Banii vor fi folosiţi pentru finisarea tavanelor, pereţilor şi pardoselii, pentru înlocuirea instalaţiilor electrice, sanitare, de ventilaţie şi înlocuirea dotărilor vechi, scrie News.ro.

"Situaţia actuală a spaţiilor propuse spre reabilitare este necorespunzătoare şi necesită condiţii speciale de lucru, atât în ceea ce priveşte asigurarea unui mediu curat, lipsit de germeni patogeni, cât şi în privinţa facilităţilor aferente actului medical”, se arată în proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi documentaţiei de avizare a lucrărilor la Spitalul Cantacuzino.

Citește și: Dan Barna se plânge de campania 'fără penali': 'Cel mai puţin am strâns în judeţele din sud'

Municipalitatea precizează că podeaua, plafonul şi pereţii sunt deterioraţi, în timp ce accesul este neadecvat, iar instalaţia de termoventilare există doar în sălile de operaţii. De asemenea, instalaţiile de iluminat şi prizele sunt învechite şi deteriorate şi nu respectă nivelul de iluminare necesar, iar prizele sunt insuficiente. Nu sunt suficiente spaţii de depozitare şi instalaţiile sanitare sunt învechie, se mai precizează în proiect.

Astfel, investiţia de 19,7 milioane de lei alocată de Primăria Capitalei va fi folosită pentru reabilitarea blocului operator chirurgie al Spitalului Cantacuzino, pentru repararea tavanului (plafon metalic antibacterian), pereţilor (sistem de pereţi metalici, antibacterieni, finisaţi cu un strat de protecţie cu conţinut de plumb) şi pardoselii (covor PVC conductiv), pentru dotarea sălilor cu uşi de acces cu senzori pentru deschiderea loc cu cotul sau cu piciorul, pentru înlocuirea instalaţiilor electrice, sanitare şi de ventilaţie şi pentru înlocuirea dotărilor vechi.

Durata lucrărilor a fost estimată la un an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.