Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești imense din Marea Britanie: Performanța realizată de Dacia în luna iunie

incont.stirileprotv.ro
Dacia Duster nou 4

Vânzările de mașini noi în Marea Britanie au scăzut cu 4,8% în iunie, fiind pentru prima dată în ultimii șase ani când s-au înregistrat declinuri trei luni consecutiv, însă Dacia a consemnat o creștere cu 45,38% față de perioada similară din 2016, transmite Reuters. Livrările au scăzut luna trecută la 243.454 unități, a anunțat miercuri Asociația Producătorilor și Comercianților de Automobile din Regatul Unit (SMMT). În topul celor mai bine vândute modele în aprilie se află Volkswagen Golf, Ford Fiesta, Ford Focus, Vauxhall Astra și MINI (de la BMW).

Citește și: Tăriceanu, mesaj clar pentru investitorii străini: Când se va mări salariul minim pe economie

În iunie, Dacia a vândut 2.845 de vehicule pe piața britanică, în creștere cu 45,38% față de perioada similară din 2016, când a înmatriculat 1.957 unități, conform Agerpres. Așa cum estimam, cererea pentru mașini noi se reduce, după cinci ani de creștere solidă, dar datele sunt totuși robuste, iar în primul semestru din acest an s-a înregistrat al doilea cel mai ridicat nivel al vânzărilor. Pe fondul dimunării încrederii consumatorilor și a companiilor, ne așteptăm ca cererea să rămână la un nivel similar în următoarele luni, a afirmat șeful SMMT, Mike Hawes. Instituția se așteaptă la un declin al vânzărilor de 2,6% anul acesta, la 2,62 milioane de vehicule.

Citește și: Măsuri radicale luate de Guvern: Ce se va întâmpla până la 1 septembrie

Vânzările de mașini noi în Marea Britanie au scăzut cu 1,3% în primul semestru din 2017, la 1,40 milioane de unități. În topul celor mai bine vândute modele se află Ford Fiesta, Ford Focus, Volkswagen Golf, Nissan Qashqai și Vauxhall Corsa. În primele șase luni din acest an, Dacia a vândut pe piața britanică 14.387 vehicule, în creștere cu 7,01% față de perioada similară din 2016, când a înmatriculat 13.445 de unități. Așa cum estimam, cererea pentru mașini noi se reduce, după cinci ani de creștere solidă, dar datele sunt totuși robuste, iar în primul semestru din acest an s-a înregistrat al doilea cel mai ridicat nivel al vânzărilor. Pe fondul dimunării încrederii consumatorilor și a companiilor, ne așteptăm ca cererea să rămână la un nivel similar în următoarele luni, a afirmat șeful SMMT, Mike Hawes. Instituția se așteaptă la un declin al vânzărilor de 2,6% anul acesta, la 2,62 milioane de vehicule.

Marea Britanie rămâne a doua mare piață auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, dar înaintea Franței, Italiei și Spaniei. Analiștii se așteaptă în acest an la un declin de 5% al vânzărilor auto, după doi ani de creștere record, pe fondul incertitudinilor provocate de Brexit și a deprecierii lirei sterline, care a dus la majorarea prețurilor unor modele.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.