DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Vești PROASTE de la meteorologi - Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

METEO - PLOI - GALATI

Ploile vor predomina în următoarele două săptămâni la nivelul întregii ţări şi doar cu mici excepţii vor exista intervale în care valorile de temperatură vor ajunge spre 15-16 grade Celsius, pe timpul zilei, reiese din prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 13 - 26 martie 2017, publicată luni.

În Banat, în prima săptămână, regimul termic nu va avea variaţii semnificative, astfel încât temperaturile diurne se vor situa, în medie, în jurul a 12 grade, iar cele nocturne se vor încadra, în general, între un grad şi 3 grade. În intervalul 18 - 20 martie valorile de temperatură vor creşte spre o medie de 15 - 16 grade ziua şi aproximativ 5 grade noaptea, valori în jurul cărora se vor menţine până pe 24 martie. În ultimele zile ale prognozei, se va manifesta o tendinţă de uşoară răcire, iar mediile termice vor scădea cu două-trei grade. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată la începutul primei săptămâni de prognoză şi, din nou, în intervalul 19 - 25 martie.

Citește și: Emma Watson a pozat topless: Cum arată sânii lui Hermione din Harry Potter / FOTO HOT

Pentru zona Crişanei, între 13 şi 17 martie, media regională a temperaturilor diurne se va menţine relativ constantă, în jurul unei valori de 11 grade. Ulterior, regimul termic va marca o creştere, iar media maximelor va fi de 14 - 15 grade în intervalul 18 - 23 martie, pentru ca, în ultimele zile ale celor două săptămâni de prognoză, să scadă din nou spre aproximativ 12 grade. Temperaturile nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, caracterizată printr-o medie de zero - un grad, până pe 18 martie, apoi vor creşte spre aproximativ 4 grade în intervalul 20 - 24 martie şi la finalul intervalului de prognoză vor scădea uşor, cu unu - două grade. În prima săptămână a intervalului de prognoză, doar la început va ploua slab, după care probabilitatea pentru precipitaţii va deveni redusă. În a doua săptămână se vor semnala zilnic ploi pe arii relativ extinse.

În Transilvania, în primele 4 - 5 zile ale intervalului de prognoză, valorile termice se vor menţine relativ constante, atât ziua, cât şi noaptea şi se vor situa în jurul unor medii de 9 grade la temperaturile maxime şi zero grade la cele minime. Între 18 şi 22 martie vremea se va încălzi uşor, iar media temperaturilor diurne va atinge 15 grade, pentru ca ulterior, până la finalul celor două săptămâni, să scadă din nou spre 10 grade. În ceea ce priveşte temperaturile nocturne, acestea se vor situa între -4 şi -2 grade în perioada 17 - 19 martie, iar apoi vor creşte uşor, spre medii de zero - două grade, ce se vor menţine până la sfârşitul intervalului de prognoză. Vor fi precipitaţii slabe, pe arii restrânse, între 12 şi 16 martie, dar după data de 19 martie acestea se vor semnala zilnic, la nivel local, iar cantităţile de apă pot fi, izolat, moderate.

Citește și: Puterea rugăciunii Tatal Nostru înainte de masă: Rezultatul unui studiu de 10 ani făcut de un fizician rus


Prognoza de specialitate relevă că, în Maramureş, în primele patru zile ale prognozei, regimul termic se va menţine constant şi se va caracteriza prin valori medii la scara întregii regiuni de 9 - 10 grade ziua şi între -1 şi un grad Celsius, noaptea. Ulterior, o uşoară încălzire a vremii va determina creşterea mediilor termice spre 14 grade la temperaturile maxime şi 4 grade la temperaturile minime, pe 22 - 23 martie. În ultimele zile de prognoză, valorile termice vor scădea cu până la 3 grade şi se vor înregistra medii de 11, respectiv un grad Celsius. Vor fi precipitaţii în fiecare zi a intervalului 19 - 25 martie, iar pe 19 şi 22 martie acestea se vor semnala pe arii mai extinse şi pot fi moderate cantitativ. În restul intervalului, probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă.

În Moldova, în prima săptămână de prognoză, vremea se va încălzi treptat, astfel încât maximele diurne vor creşte de la valori medii de 7 grade la începutul intervalului spre 14 grade în ziua de 19 martie. După această dată, vor fi uşoare variaţii în ceea ce priveşte regimul termic diurn, valorile de temperatură situându-se, în medie, în jurul valorii de 13 grade. Minimele nocturne se vor situa în jurul normelor climatologice pe tot parcursul celor două săptămâni şi doar în nopţile de 16 spre 17, respectiv 17 spre 18 martie, valorile termice, cuprinse între -2 şi 0 grade, vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă. Aproape în fiecare zi se vor semnala precipitaţii, dar pe arii relativ restrânse şi, în general, slabe cantitativ.

Citește și: Facebook a făcut anunțul: Cum îți poți pune steagul țării peste poza de profil

În Dobrogea, până în 19 martie, vremea va fi normală din punct de vedere termic, cu valori maxime ce se vor încadra, în medie, între 8 şi 12 grade. Variaţiile de temperatură, de la o zi la alta, vor fi nesemnificative, urmând ca temperaturile maxime să se situeze în jurul a 12 grade până spre sfârşitul intervalului de prognoză, caracterizând o vreme caldă. Regimul termic nocturn va marca o scădere, de la valori, în medie regională, de 5 grade la începutul primei săptămâni, până spre un grad, în noaptea de 17 spre 18 martie. După această dată, temperaturile minimele vor creşte şi vor ajunge din nou la valori de 5 - 6 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar acestea vor fi mai importante cantitativ şi se vor semnala pe arii mai extinse doar la începutul primei săptămâni.

În Muntenia, vremea se va încălzi, astfel încât se vor înregistra temperaturi diurne situate, în medie, de la 10 grade în prima zi până la 15 grade la sfârşitul primei săptămâni a intervalului de prognoză. Din data de 19 martie, regimul termic nu va mai avea variaţii importante, media regională ale temperaturilor maxime urmând a se situa între 13 şi 16 grade. Valorile minime nocturne vor fi cuprinse, în medie, între două şi patru grade, cu excepţia intervalului 17 - 19 martie, când acestea vor marca o scădere, iar în noaptea de 17 spre 18 martie se vor consemna valori uşor negative, de -1 grad, în medie. Local şi temporar va ploua, mai însemnat cantitativ în prima zi a intervalului, dar posibil şi spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Citește și: Nanotehnologia permite conservarea mai bună a organelor pentru transplant


În regiunea Olteniei, valorile termice diurne vor avea uşoare variaţii de la o zi la alta, dar se vor situa aproape pe tot parcursul intervalului de prognoză, între 11 şi 16 grade, cu cea mai ridicată valoare în ziua de 21 martie. Regimul termic nocturn va marca o scădere uşoară la începutul primei săptămâni, care se va concretiza prin valori de temperatură de la 3 grade în primele nopţi, spre -1 grad, în medie, în noaptea de 17 spre 18 martie. După această dată, minimele termice vor creşte şi se vor menţine în jurul a 3 - 4 grade până la finalul perioadei de prognoză. Va ploua local, dar în general slab cantitativ, la începutul intervalului de prognoză şi, din nou, între 22 şi 26 martie. În rest, probabilitatea pentru precipitaţii va fi destul de redusă.

La munte, regimul termic nu va avea variaţii importante pe parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză şi va fi caracterizat de valori diurne cuprinse, în medie, între două şi patru grade, posibil mai ridicate în intervalul 21 - 23 martie, spre 5 - 6 grade. Temperaturile nocturne vor fi exclusiv negative şi vor avea valori medii situate în jurul a -5 grade până pe data de 18 martie, apoi vor marca o creştere şi se vor situa între -4 şi -2 grade, în intervalul 19 - 26 martie. Vor fi precipitaţii la nivel local pe tot parcursul intervalului de prognoză, iar după data de 19 martie vor fi posibile cantităţi de apă mai importante.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în învățământ: Un profesor din Oltenia a fost filmat în timp ce făcea sex cu o elevă de 12 ani / FOTO


Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, şi au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Sursă: Agerpres
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.