Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești proaste pentru Frunzăverde: Ce a decis Înalta Curte de Casație și Justiție

Photo: © Europen Parliament/P.Naj-Olearipietro.naj-oleari@europarl.europa.eu

Vești proaste de la ÎCCJ pentru Sorin Frunzăverde, fost ministru al Apărării și fost președinte al CJ Caraș-Severin. Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis să respingă recursul în casație formulat de acesta împotriva condamnării la 2 ani de închisoare cu suspendare decise de  Curtea de Apel Timișoara. De asemenea, fostul secund al lui Frunzăverde, Ionesie Ghiorghioni, a rămas cu pedeapsa de 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare.

MINUTA:

Respinge, ca nefondate, recursurile în casaţie declarate de inculpaţii Frunzăverde Sorin şi Ghiorghioni Ionesie împotriva deciziei penale nr.666/A din data de 25 mai 2016, pronunţată de Curtea de Apel Timişoara – Secţia Penală în dosarul nr.2024/115/2015. Obligă recurenţii – inculpaţi Frunzăverde Sorin şi Ghiorghioni Ionesie la plata sumei de câte 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariile parţiale cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru recurenţii – inculpaţi Frunzăverde Sorin şi Ghiorghioni Ionesie, în sumă de câte 90 lei, rămân în sarcina statului. Definitivă.

***

Curtea de Apel Timișoara (CAT) a respins, pe 25 mai 2016, printr-o decizie definitivă, apelul formulat de Sorin Frunzăverde împotriva sentinței pronunțate de Tribunalul Caraș-Severin, care l-a condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul alegerilor prezidențiale din 2014. Fostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Caraș Severin, Sorin Frunzăverde, a fost acuzat că și-ar fi exercitat ilegal influența, în scopul obținerii mai multor voturi în favoarea candidatului partidului din care făcea parte, PNL.

În același dosar, fostul vicepreședinte al CJ Caraș-Severin, Ionesie Ghiorghioni, a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire a influenței în vederea obținerii unui folos necuvenit, pentru influențarea declarațiilor și uz de fals.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.