Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești teribile pentru Cătălin Predoiu: Elena Udrea îl trage după ea în Dosarul Gala Bute / VIDEO

Cătălin Predoiu e dat pe mâna DNA de Elena Udrea! Omul pe care PNL îl vrea premier în locul lui Victor Ponta e vinovat, în opinia Elenei Udrea, de aceleași fapte de care e acuzată și ea de către procurori. Udrea a anunțat că îl va chema ca martor pe Cătălin Predoiu, dar și pe fostul premier, Emil Boc.

Citește și: Victor Ponta a fost PĂRĂSIT: Premierul a rămas SINGUR

”În mod cert îi voi cere ca martori pentru că a existat o hotărâre de Guvern privind implicarea ministerului în promovarea României în Gala Bute. Au existat voci care au spus că am influențat decizia guvernului. Dacă era ilegal nu trebuia dată acea decizie. Deci dacă decizia e ilegală a fost semnată de Cătălin Predoiu. Deci dacă e vinovată Elena Udrea e vinovat și Cătălin Predoiu.

Citește și: Ofițerul care l-a numit ”turnător” pe Traian Băsescu: Da, Voiculescu a furat banii statului

Dacă nu ne-am lămurit cu privire la darea de mită, cum putem fi siguri că s-a luat mită? Unul dintre motivele pentru care s-a grăbit foarte tare e că era cu arestări. La abuz în serviciu nu se specifică fapta. Ce a făcut Elena Udrea greșit? Ca să te poți apăra trebuie să ai dovezi. E obligatoriu să definești fapta, ca cel acuzat să se poată apăra. Nu există niciun acuzat în Gala Bute în afară de ministru. Toate atribuțiile erau delegate secretarului general. Nu se spune care e fapta săvârșită de Elena Udrea”, a declarat Udrea la ÎCCJ.

Citește și: Mihai Gâdea a ajuns în fața judecătorilor: Ce le-a spus directorul Antena 3

Informații privind anchetarea lui Predoiu într-o cauză disjunsă din dosarul Gala Bute au apărut încă din luna mai. În același caz ar fi implicat și Gheorghe Ialomițianu, fostul ministru al Finanțelor din timpul Guvernului Boc.

Cătălin Predoiu, ministru al Justiției pe atunci, e acuzat că a dat avizul de legalitate pentru documentele privind organizarea Galei Bute, deși proiectul nu ajunsese oficial la Ministerul Justiției. Alături de semnătura lui Predoiu, pe document apare și semnătura fostului ministru al Finanțelor Publice, Gheorghe Ialomițianu, care a semnat nota de fundamentare a proiectului, deși exista un punct de vedere formulat de direcțiile de specialitate din cadrul Ministerului Finanțelor care era contrar acestei avizări.

Citește și: Fost lider PDL, despre Traian Băsescu: Ar sacrifica-o și pe mă-sa! Voi fi crunt în dezvăluiri

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.