Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veniturile totale ale companiilor din IT au trecut de 33 miliarde de lei, anul trecut

penguinwealth.com
crestere

Veniturile generate de companiile care activează în industria IT au depăşit valoarea de 33,1 miliarde lei în 2020, echivalentul unei creşteri de peste 2,5% faţă de anul 2019, notează o analiză realizată de Termene.ro, citată de ZF.

Analiza a luat în calcul situaţiile financiare din perioada 2018-2020, depuse de peste 23.000 de companii din IT. În acelaşi interval, companiile din domeniu au înregistrat creşteri substanţiale ale profitului, astfel că rezultatul total a crescut cu aproape 20% faţă de 2019, până la 4,8 miliarde de lei, potrivit mediafax.ro.

Totuşi, deşi veniturile generale ale întregului domeniu au crescut, firmele din industria IT s-au confruntat anul trecut cu o reducere a personalului angajat, astfel că industria a raportat în 2020 doar 117.000 de angajaţi, cu 3.000 mai puţini faţă de 2019.

“Dacă în alte domenii precum producţia, reducerea personalului înseamnă în general reducerea activităţii, în cazul companiilor din domeniul IT poate fi vorba şi de o migrare a personalului dinspre statutul de angajat înspre cel de freelancer”, explică Adrian Dragomir, co-fondator Termene.ro şi Business Innovation Consultant.

Potrivit datelor Termene.ro, Bucureşti-Ilfov şi Cluj rămân principalele hub-uri ale industriei IT din România, peste două treimi din numărul total de angajaţi ai industriei activând în cadrul companiilor care îşi au sediile în cele două zone. Alte hub-uri relevante se regăsesc în judeţele Iaşi, Timiş şi Braşov, dar la un nivel net inferior comparativ cu primele două.

Din punctul de vedere al evoluţiei numărului de angajaţi, companiile cu sediul în Bucureşti-Ilfov au pierdut circa 1.600 de persoane, pe când cele din judeţul Cluj au mai câştigat aproximativ 1.000 de persoane. O creştere uşoară a numărului de angajaţi din domeniu s-a înregistrat şi la nivelul judeţului Iaşi (aproximativ 300 de persoane), pe când judeţele Timiş şi Braşov urmează trendul Bucureştiului, pierzând împreună aproximativ 1.300 de angajaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.