Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Verdict dur pentru opozantul lui Putin. Speranţele de a deveni preşedinte, spulberate

AP
Navalnîi

Opozantul principal al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, nu are nicio şansă să participe la alegerile prezidenţiale de anul viitor din cauza unei condamnări anterioare pentru deturnare de fonduri, a declarat miercuri seara şefa Comisiei Electorale Centrale, Ella Pamfilova, pentru TV Rain, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Aleksei Navalnîi, un critic fervent al preşedintelui rus Vladimir Putin, a afirmat că doreşte să candideze la preşedinţie în martie 2018. Putin, care a dominat scena politică a Rusiei în ultimii 17 ani, este aşteptat să candideze pentru al patrulea mandat de preşedinte, însă nu a confirmat public acest lucru.

ALERTĂ teroristă în SUA. Unul dintre cele mai mari porturi a fost EVACUAT

Navalnîi a devenit cea mai proeminentă figură a opoziţiei după ce a organizat manifestanţii de amploare împotriva Kremlinului în ultimii ani în încercarea de a atrage atenţia publică asupra corupţiei la nivel înalt. El a suferit o lovitură în februarie după ce a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea cu suspendare pentru deturnare de fonduri, ceea ce l-ar putea împiedica în mod legal să candideze.

Ella Pamfilova, şefa Comisiei Electorale Centrale, a declarat miercuri seara pentru TV Rain că din cauza acestei condamnări o participare a lui Navalnîi la prezidenţiale este exclusă.

'Nu vreau să fiu nepoliticoasă', a spus Pamfilova. 'Însă înţeleg - şi el înţelege - că nu are nicio şansă să se înregistreze pentru alegeri din cauza condamnării lui anterioare', a spus ea.

Viitorul lui Navalnîi, care denunţă un proces înscenat de la cap la coadă de Kremlin pentru a-l îndepărta de pe scena politică, rămâne incert. El depinde de interpretarea ce va fi dată Constituţiei şi legii electorale, prima stipulând că un cetăţean poate candida dacă nu a fost în detenţie, iar a doua că orice candidat care a suferit o condamnare trebuie să-şi fi ispăşit pedepsa, fie ea cu suspendare sau nu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.