Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste ȘOC despre un controversat om de afaceri: Ce au anunțat magistrații

ciocanel judecator

Omul de afaceri Cristian Burci şi alţi trei inculpaţi din dosarul instrumentat de DIICOT - Biroul Teritorial Olt, privind devalizarea societăţii Romvag Caracal, pot părăsi ţara şi pot lua legătura atât unii cu alţii, cât şi cu martorii, după ce magistraţii Tribunalului Olt au admis miercuri plângerile împotriva ordonanţei procurorului prin care a fost dispusă măsura controlului judiciar faţă de Burci şi alte trei persoane inculpate în această cauză.

Au formulat plângeri împotriva ordonanţei procurorului DIICOT privind măsura controlului judiciar Cristian Burci, Ion Dinoiu (fost director Romvag), Denisa Turcu şi Vilson Stancu. Toate cele patru plângeri formulate de persoanele anterior menţionate, faţă de măsura controlului judiciar dispusă de DIICOT, au fost admise miercuri de Tribunalul Olt, conform portalului instanţei.

Citește și: Băsescu 'face PRAF' variantele lui Dragnea pentru funcția de premier: Mesaj dur pentru Firea

"Admite plângerea formulată de petentul-inculpat Burci Cristian Ionel împotriva ordonanţei cu nr. 25D/P/2014 emisă la data de 15 iunie 2017 de procurorul (...) D.I.I.C.O.T.- Biroul teritorial Olt. Modifica obligaţiile impuse acestuia prin ordonanţa contestată, în sensul înlăturării obligaţiilor instituite (...) respectiv: de a nu depăşi teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; de nu comunica cu ceilalţi inculpaţi direct sau indirect pe nicio cale; de a nu se apropia de martorii din acte (...) şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect pe nici o cale; de a comunica periodic informaţii relevante despre mijloacele lor de existenţă", se menţionează în soluţia pronunţată miercuri, în Camera de Consiliu, de magistraţii Tribunalului Olt. Soluţia este definitivă.

Procurorii DIICOT Olt au reţinut anul trecut, pe 28 aprilie 2016, cinci persoane, printre care şi Cristian Burci, toate inculpate într-un dosar privind devalizarea Romvag Caracal. Toate cele cinci persoane inculpate în cauză au fost puse apoi sub control judiciar, măsură care a fost prelungită periodic prin ordonanţă emisă de procurori.

Citește și: Traian Băsescu îi ia apărarea lui Grindeanu: 'Eu le puneam 'mesele în cap' şi le spărgeam geamurile'

Cristian Burci a fost acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, instigare la spălare de bani şi instigare la evaziune fiscală, anunță Agerpres.

Procurorii DIICOT au susţinut că grupul infracţional condus de Cristian Burci a devalizat Romvag Caracal printr-un mecanism tip suveică, acesta constând în împrumuturi acordate unor firme controlate tot de omul de afaceri şi care nu au mai fost niciodată returnate, dar şi prin vânzarea de vagoane în străinătate, folosind intermediari. Procurorii mai susţin că grupul infracţional condus de Cristian Burci a reuşit să distrugă în totalitate fabrica de vagoane de la Caracal, care a ajuns ca, de la o societate cu aproximativ 4.000 de angajaţi, să rămână doar cu o clădire de câţiva zeci de metri pătraţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.