Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Veste BOMBĂ din Parlament: se prefigurează un acord cu FMI pentru acoperirea deficitului bugetar

Tudose FMI

România ar putea încheia în luna februarie un nou acord cu FMI, pentru a se încadra în deficitul bugetar agreat cu Uniunea Europeană, a declarat sâmbătă, la Suceava, deputatul PNL Cristina Trăilă.

Citește și: Rupere în PSD Un ministru al lui Mihai Tudose, 'FĂCUT PRAF': 'Nu poţi avea ziua şi demiterea'

Citește și: Lovitură sub centură pentru Klaus Iohannis: Un aliat ferm se întoarce împotriva şefului statului

''Se preconizează semnarea unui nou acord cu FMI. Se ştie că există un audit al FMI în momentul de faţă. Se presupune că datorită acestui deficit bugetar, pentru a ne încadra în limitele agreate ar trebui să existe, undeva prin luna februarie, un nou acord cu FMI, ceea ce înseamnă că am ajuns să împrumutăm mai mult decât (...) încasăm la bugetul de stat. Avem un PIB ridicat, dar, în acelaşi timp, împrumuturi la fel de mari'', a spus Trăilă. 

Referindu-se la trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat, Trăilă a spus că această măsură ''creează haos în sistem'', iar salariile ar putea scădea cu 11%. 

''Toate patronatele, toate sindicatele s-au manifestat în defavoarea unei astfel de măsuri şi nu întâmplător, pentru că s-a făcut un calcul real pe un salariu de 1500 de lei brut, pe o astfel de schemă propusă de Ministerul de Finanţe şi de Guvernul Tudose, din care rezultă că, în mod real salariul scade, undeva, cu un procent de 11%'', a spus Trăilă. 

În opinia deputatului liberal, măsurile pe care încearcă să le adopte Guvernul nu vor rezista în timp şi doar pot fi o dovadă cu nu există fonduri bugetare suficiente. 

''Este clar că toate aceste creşteri bugetare care au avut loc în decursul acestui an nu fac altceva decât să arate că nu există bani la buget şi, mai devreme sau mai târziu, această gaură bugetară va fi evidentă. Am mai trecut printr-o astfel de perioadă, tot datorită unui guvern, pe vremea respectivă Tăriceanu, susţinut de PSD. S-a ajuns la nişte măsuri radicale tocmai datorită unui deficit bugetar de 8% (...) Calculele arată acum că sunt undeva de aproximativ 4%, ceea ce arată că ne ducem clar spre încălcarea acelui acord de 3% pe care-l avem cu Uniunea Europeană'', a spus Trăilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.