Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VESTE BUNĂ: producătorul român Zentiva începe producția de dezinfectant de mâini

Inquam Photos / Octav Ganea
coronavirus dezinfectant

Producătorul de medicamente din România cu cel mai mare volum de produse vândute, Zentiva, a început producția de dezinfectanți pentru mâini, după ce a primit autorizarea produselor în categoria biocide din partea Ministerului Sănătății.

Demararea procesului de producție a biocidelor de către Zentiva vine ca răspuns la nevoia crescută de protecție a populației împotriva infectării cu SARS-CoV-2, conform Mediafax.

 

La începutul pandemiei, Zentiva România a produs dezinfectanți pentru mâini, producția fiind la acel moment destinată exclusiv protecției propriilor angajați și profesioniștilor din linia 1 din domeniul sanitar.

Potrivit companiei, peste 7.000 de medici din spitale, medici de familie, personal medical și farmaciști au beneficiat de dezinfectanți în urma donațiilor acestor produse.

„Ne adaptăm permanent și rapid la evoluția pandemiei și la contextul mai larg pe care îl determină în sănătate. Am modificat fluxurile de producție pentru a asigura necesarul de medicamente prescrise atât în infecțiile cu noul coronavirus, cât și în tratamentul afecțiunilor cronice. Biocidele-dezinfectanți pentru populație pe care le fabricăm acum se înscriu în politica de adaptare asumată de companie în această perioadă, pentru a asigura disponibilitatea și accesibilitatea produselor necesare pacienților din România”, a declarat Simona Cocoș, director general Zentiva România și Republica Moldova.

Noul produs este încadrat la categoria produs biocid din grupa principală I (dezinfectant) și este destinat dezinfecției igienice a mâinilor, cu efect bactericid. Produsul este disponibil în farmacii sub formă de soluție în concentrație de 75% alcool, în recipiente de 100 de mililitri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.