Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune pentru agricultori: Guvernul va subvenționa până la 50% din energia electrică pentru irigaţii

adrian chesnoiu

Guvernul a adoptat în ședința de vineri un act normativ privind subvenţionarea cu până la 50% a facturilor de energie electrică pentru utilizatorii de apă pentru irigaţii.

Hotărârea Guvernului modifică și completează Normele metodologice de aplicare a Legii îmbunătățirilor funciare nr. 138/2004, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1872/2005. Una din modificările aduse de acest act normativ vizează stabilirea modalității de alocare și aprobare a cheltuielilor în cotă de până la 50%, aferente consumului de energie electrică necesar funcționării agregatelor sau a echipamentelor pentru irigații.

Aceste cheltuieli se suportă de către Agenția Națională pentru Îmbunătățiri Funciare, în limita sumelor alocate din bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale cu această destinație.

Totodată, prin acest act normativ se reglementează procedura privind decontarea cheltuielilor, în cotă de până la 50%, aferente consumului de energie electrică necesar funcționării agregatelor sau a echipamentelor pentru irigații, pentru care se asigură apa pentru irigații în baza contractelor multianuale/sezoniere.

  • „O componentă extrem de importantă, căreia noi îi acordăm o mare atenţie, este subvenţionarea cu până la 50% din facturile de energie electrică pentru utilizatorii de apă pentru irigaţii, un sprijin extrem de important şi bine-venit, pentru că sistemul de irigaţii din România şi reabilitarea sistemului reprezintă priorităţi în guvernarea noastră şi în programul de guvernare pe care l-am promis românilor de fiecare dată când am făcut parte din Guvern", a declarat vineri ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, la sediul central al PSD.

El a adăugat că şi în bugetul pe anul 2022 vor fi cuprinse sumele necesare pentru compensarea facturilor la energie electrică pentru utilizatorii de apă pentru irigaţii.

Ministrul Agriculturii a anunţat, totodată, că va pleca la Bruxelles pentru discuţii cu oficialii europeni.

"Am avut multe întâlniri cu fermierii în zilele care au trecut. Am reuşit să trecem în revistă principalele probleme ale Agriculturii din România şi plec la Bruxelles. (...) În negocierile şi discuţiile pe care le voi avea cu oficialii europeni o să punctăm specificitatea Agriculturii din România, să trecem în revistă care sunt abordările pentru planul naţional strategic viitor, să discutăm o foaie de parcurs vizavi de investiţiile şi de toate programele pe care noi le vom lansa în Agricultură, astfel încât ele să se integreze cât mai bine în Politica Agricolă Europeană", a adăugat Adrian Chesnoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.