Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Vești bune pentru elevi! Guvernul include din nou transportul şcolar în sfera serviciilor publice

Inquam Photos/ Octav Ganea
scoala clasa elevi

Guvernul va include din nou transportul şcolar în sfera serviciilor de interes public, prin asumarea răspunderii pentru abrogarea Ordonanţei 51/2019, a afirmat, luni, vicepremierul Raluca Turcan.

"Va mai fi abrogarea Ordonanţei 51 (prin asumarea răspunderii - n.r.), cea legată de scoaterea transportului şcolar din sfera serviciilor de interes public, în felul acesta Guvernul rezolvând prima parte din transportul gratuit al elevilor şi anume includerea transportului şcolar ca serviciu public. Vom prelungi licenţele pentru operatorii de transport şi, în acelaşi timp, vom solicita ca şi condiţie de acordare şi de menţinere a licenţei realizarea transportului şcolar al elevilor", a precizat Turcan, la finalul unei şedinţe a conducerii PNL.

Citește și: VIDEO Raluca Turcan, CERINȚE către PSD privind asumarea răspunderii Guvernului pe buget: 'Să nu joace la ruleta rusească'

Potrivit Ralucăi Turcan, în prezent, prin Ordonanţa 51 dată de PSD, transportul şcolar "fusese pur şi simplu scos din sfera serviciilor publice şi lăsat la latitudinea transportatorilor, care, dacă nu operau pe rute convenabile, puteau să lase în aer transportul copiilor şi în felul acesta să le pună viaţa în pericol".

"Guvernul include din nou transportul şcolar al copiilor ca şi serviciu public şi, în plus faţă de asta, le cere operatorilor de transport obligatoriu să ţină cont de transportul şcolar al copiilor. Este o chestiune de siguranţă a copiilor, este o chestiune cu care nu ne mai putem juca", a argumentat viceprim-ministrul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.