Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vești bune pentru gameri, prețul procesoarelor grafice sunt în scădere

nvidia.com
nvidia geforce placa video

Unitățile de procesare grafică (GPU-uri) au devenit puțin mai ieftine în luna iulie, pe fondul unei tendințe descendente continue a prețului Ether ( ETH ).

Potrivit unei revizuiri efectuate de TechSpot, prețurile procesoarelor pentru plăcile grafice populare sunt ușor mai mici în luna iulie decât în ​​iunie.

Prețurile mai mici din iulie sunt o continuare a scăderii constante a prețurilor GPU (procesoare) de la debutul recesiunii actuale a pieței criptografice.

Într-adevăr, cu scăderea ETH de la peste 4.000 de dolari în mai la 2.000 de dolari, profitabilitatea minieră s-a redus, semnificativ. Potrivit datelor de la BitInfoCharts, rentabilitatea minieră a eterului a scăzut cu aproximativ 80% față de maximele sale din mai 2021.

Cu dificultăți de exploatare a eterului, în scădere cu aproape 8%, se pare că interesul în exploatarea GPU este, de asemenea, la un ritm mai scăzut. În ansamblu, acești factori ar putea declanșa o scădere a cererii de hardware pentru carduri grafice deja rare, în beneficiul utilizatorilor GPU non-crypto mining, cum ar fi jucătorii.

Producătorii de GPU-uri, precum Nvidia, au lansat, de asemenea, plăci grafice numai pentru exploatarea criptografică, în încercarea de a reduce povara prețurilor asupra restului ecosistemului hardware al computerului.

Cifrele TechSpot arată o scădere medie cu 16% a inflației prețurilor GPU față de prețul de vânzare cu amănuntul sugerat de producător (MSRP) în iunie. Începând cu a treia săptămână a lunii iulie, mai multe GPU-uri au scăzut deja între 200 și 500 de dolari.

Cu toate acestea, în ciuda scăderii, prețurile GPU-urilor sunt încă mult mai mari decât MSRP-urile respective, ducând la o inflație medie a prețurilor de 92%, conform cifrelor TechSpot. Într-adevăr, prețul listat al GeForce RTX 3060 Ti la 1.012 USD este de aproximativ 153% din prețul său de preț de 400 USD.

Cu GPU-urile care se vând în continuare la aproape dublu față de MSRP, jucătorii și alți membri non-crypto mining ai ecosistemului hardware al PC-urilor ar putea să-și găsească prețurile la îndemâna lor , în special pentru GPU-urile noi.

De fapt, aceeași situație există și pe piața GPU-urilor uzate, cu scăderea actuală a prețurilor nu este suficientă pentru a provoca o scădere semnificativă a inflației prețurilor.

Cu toate acestea, așa cum a raportat anterior Cointelegraph, prețurile GPU-ului Nvidia sunt în scădere pe site-urile chineze de comerț electronic, probabil din cauza represiunii activităților de minare criptografică din țară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.