Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședintele Comisiei de Apărare, despre cheltuielile pentru Armată: Cât miliarde va investi România pentru înzestrare

F-16 US Air Force

Deputatul Ovidiu Raețchi, vicepreședinte al Comisiei pentru apărare, securitate, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților și președinte al Comisiei de Apărare a PNL spune că înzestrarea Armatei Române va depăși cu mult suma de 10 miliarde de euro, în următorii 10 ani și consideră că în regiunea noastră se va înregistra o acalmie militară, în 2018.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ - 'Pinalti', trimis în judecată de DNA într-un nou dosar: Acuzații GRAVE la adresa fostului primar

“Decizia de a avea o creștere de buget pentru Apărare este absolut decentă. Rămânerile în urmă la nivelul armamentului de înaltă clasă erau majore. Este meritul președintelui României să fi impus acel pact de 2%, pentru 10 ani de acum încolo. Sunt 9,3 miliarde de euro alocate în acest proiect, pentru cele opt programe deja aprobate. Senzația mea e că vor fi suplimentate, pentru că mai avem două programe pendinte foarte importante: programul F-16, care nu se află între cele opt votate de Parlament, și programul pentru elicoptere de atac. (…) Cheltuielile cu înzestrarea vor crește peste 10 miliarde de euro, prin achiziția de F-16 și elicoptere de atac”, a spus Raețchi, în interviul acordat libertatea.ro.

Întrebat care sunt avantajele României în această chestiune, Raețchi a răspuns: “În primul rând, România se alege cu o poziționare geopolitică foarte importantă. Dacă țara reușește să treacă peste aceste drapaje PSD ale justiției și să se stabilizeze ca stat de drept democratic, fără probleme, vom vedea, uitându-ne în jur, că avem țara cea mai mare, democrația cea mai mare și țara cea mai stabilă militar, și cea mai securizată. Vom avea o capacitate strategică extraordinară, de a acoperi atât zona Rusiei, cât și zona Orientului Mijlociu”.

Citește și: Un celebru fost senator ŞOCHEAZĂ din nou: Ce dezvăluiri a făcut despre proprii copii

Președintele Comisiei de Apărare a PNL a punctat și că un blocaj legislativ îi împiedică pe producătorii români de armament și componente militare să aibă acces la bugetul de 9,3 miliarde de euro pentru înzestrarea Armatei:

“Un blocaj legislativ stupid(n.red.-îi împiedică pe producătorii români să aibă acces la bugetul pentru înzestrarea Armatei), care apare în legea industriei naționale de apărare, care spune, în normele de aplicare, că o serie de ministere și de structuri de securitate – SRI, SIE – trebuie să dea un acord pentru ”achiziții de necesitate”, cu scop militar. Aceste entități nu au însă în atribuții necesitățile militare ale Armatei”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.