Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepremierul maghiar face o declarație REVOLTĂTOARE: 'Ungurii din România PERSECUTAȚI în țară, e datoria noastră să-i protejăm'

ungaria-steag

"Este datoria Ungariei să îşi protejeze cetăţenii din întreaga lume, inclusiv etnicii ungari care sunt persecutaţi în România prin metode aparent legale", a spus vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjen, conform agenţiei MTI.

Semjen a participat la o ceremonie în cadrul Parlamentului de la Budapesta pentru etnicii maghiari care locuiesc în alte state din lume.

Citește și: Preşedintele turc Recep Erdogan, întâlnire de TAINĂ cu un român CELEBRU. Ce au discutat cei doi

"Ungaria ar trebui să urmeze exemplul Israelului, care îşi foloseşte toată influenţa pentru a proteja toţi israelienii din lume şi le oferă o locuinţă dacă sunt persecutaţi. ", a spus Zsolt Semjen, potrivit Mediafax.

11 persoane au fost premiate pentru reprezentarea emblematică a Ungariei în lume. Vicepremierul Ungariei a evidenţiat situaţia etnicilor maghiari din Venezuela, care trăiesc "în haos, în circumstanţe imprevizibile, în dictatură".

"Aceşti cetăţeni vor fi mereu bine primiţi în Ungaria, chiar şi cu familiile, chiar dacă unii membri nu vorbesc limba ungară, şi vor primi tot sprijinul pentru a se stabili aici", a spus Semjen.

Citește și: Erdogan SFIDEAZĂ Germania: Anunț CLAR în privința nemților aflați în detenție în Turcia

Vicepremierul Ungariei a amintit situaţia etnicilor ungari din România, care "sunt persecutaţi şi se află sub atac continuu, prin intermediul unor metode aparent legale".

"Această tendinţă nu s-a încheiat... de aceea printre persoanele premiate în acest an se numără fostul viceprimar al oraşului Cluj-Napoca, Anna Horvath, pentru a ne arăta susţinerea faţă de ea", a spus Semjen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.