Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședinte PNL, săgeată către cei de la USR-PLUS: să înțeleagă că nu mai sunt în opoziție

TV Neamt
Laurentiu Leoreanu

Vicepreşedintele PNL, deputatul Laurenţiu Leoreanu, a solicitat ca, până la sfârşitul lunii august, Guvernul să adopte un act normativ pentru punerea în aplicare a noului program de dezvoltare locală.

"Este important să avem o foaie de parcurs clară pentru implementarea PNDL 3. Primarii au nevoie ca de aer de cele 50 de miliarde de lei. Mă bucur că vocea autorităţilor locale a fost auzită şi că preşedintele PNL şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, precum şi premierul Florin Cîţu susţin implementarea PNDL 3, proiect de care autorităţile locale au nevoie ca de aer. Sunt paşi mari pe care avem nevoie să îi facem rapid în interesul comunităţilor locale şi avem datoria de a susţine proiecte diverse, de la apă şi canal, extinderea reţelelor de gaz sau construirea de drumuri şi străzi. Sper ca până la începutul lunii septembrie să avem un act normativ care să materializeze decizia din Biroul Executiv al PNL şi care să stabilească şi un calendar clar pentru implementarea PNDL 3", a declarat, într-un comunicat de presă Laurențiu Leoreanu, informează Agerpres.

Laurenţiu Leoreanu a adăugat că se aşteaptă ca toţi miniştrii, inclusiv cei de la USR, să susţină acest program.

"Mă bucur că preşedintele PNL, Ludovic Orban, după discuţia cu premierul Florin Cîţu, a propus în BEx şi în coaliţie acest proiect serios pentru dezvoltarea locală şi regională. Mă aştept ca toţi miniştrii guvernului Cîţu să susţină implementarea PNDL 3 - chiar şi cei de la USR PLUS - şi să înţeleagă că nu mai sunt în opoziţie. Îi invit oricând să meargă în teritoriu, să vadă câte lucruri bune s-au realizat prin PNDL- urile anterioare şi că, doar pentru suspiciuni de folosire necorespunzătoare a banilor publici în unele proiecte, nu poţi desfiinţa un întreg program de dezvoltare a comunităţilor locale. Acolo unde există aceste suspiciuni, organele de anchetă trebuie să îşi facă datoria, dar PNDL 3 trebuie menţinut şi susţinut de întreaga coaliţie de guvernare, în interesul comunităţilor locale. Nu putem bloca un întreg program de dezvoltare locală, oportunitatea de mai bine pentru cetăţeni, din motivele unor experienţe nefericite, punctuale, anterioare. Ba mai mult, avem chiar obligaţia de a demonstra că putem oferi o guvernare mai implicată şi funcţională, cu o dezvoltare dinamică, fără sincope născute dintr-o frică de asumare", a subliniat Laurenţiu Leoreanu.

În ceea ce priveşte competiţia pentru conducerea PNL, Laurenţiu Leoreanu este un susţinător declarat mai vechi al lui Ludovic Orban.

Guvernul a dezbătut, miercuri, în primă lectură, Programul naţional de investiţii "Anghel Saligny", care va avea un buget de 50 de miliarde de lei şi se va întinde pe cel puţin 6 ani, potrivit anunţului făcut de premierul Florin Cîţu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.