Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședinte PPE, lovitură pentru cei de la PSD: pierdem mult dacă renegociem PNRR-ul

Inquam Photos/ Octav Ganea
PNRR Planul National de Relansare si Rezilienta

În cadrul negocierilor dintre PNL și PSD, social-democrații au cerut o renegociere a PNRR-ului susținând că în forma actuală acesta nu conține toate prioritățile României. Vicepreședinte al PPE, europarlamentarul Siegfried Mureșan, susține că, în realitate, România ar avea mult de pierdut dacă renegociază PNRR-ul, inclusiv prefinanțarea de 3,8 miliarde de euro.

”Renegocierea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este o posibilitate pur teoretică. În realitate am pierde mai mult decât am câștiga dintr-o asemenea tentativă.

La ce mă refer?

Planul Național de Redresare și Reziliență a fost depus de Guvernul României după multe luni de negocieri și este deja aprobat de Comisia Europeană și de Consiliul Uniunii Europene.

Prefinanțarea de 13% (3,8 miliarde de euro) este în curs de a veni în România în următoarele săptămâni.

Regulile pentru toate planurile naționale de redresare și reziliență ale tuturor țărilor au fost adoptate la nivel european de toate cele 27 state membre în Consiliul Uniunii Europene și de o majoritate foarte largă în Parlamentul European (au votat în favoarea acestui regulament toți cei 33 de europarlamentari români indiferent de partidele din care provin).

Dacă PSD ar încerca renegocierea acestui plan, regulile ar fi aceleași și Comisia Europeană nu ar putea face în niciun fel rabat de la aceste reguli.

Riscăm chiar să pierdem deoarece pentru a fi credibilă pe plan european România are nevoie de continuitate. A merge acum la Bruxelles și a susține ceva complet diferit față de lucrurile pentru care Guvernul României a luptat de la începutul anului până acum ne-ar afecta credibilitatea și ar fi o pierdere pentru România pe termen lung.”, scrie Siegfried Mureșan.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.