Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședinte PSD, despre scenariul unui candidat comun PNL-PSD la prezidențiale: Vom fi judecați de către români

stiripesurse.ro
Gabriel Zetea

Orice modificare a legilor electorale trebuie făcută cu o susținere foarte largă în Parlamentul României, a declarat deputatul Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD, în contextul în care PNL ar dori comasarea alegerilor locale cu primul tur al prezidențialelor.

Întrebat, într-o intervenție la postul tv B1, despre cum arată propunerea de a avea un candidat comun PSD-PNL la prezidențiale, precum și despre dorința liberalilor ca acesta să fie Nicolae Ciucă, Gabriel Zetea a spus:

„Văd și eu în ultimele zile o ofensivă a colegilor din Partidul Național Liberal, a colegilor de coaliție, vorbesc, în ceea ce privește diferite discuții, strategiii în ceea ce privește alegerile din acest an.

Sigur că sunt importante, sigur că democrația e delicată și ea trebuie gestionată, problemele legate de alegeri, cu foarte multă atenție, dar eu le aduc aminte Partidului Național Liberal că și PSD, și Partidul Național Liberal vom fi judecați de către români după performanța la guvernare, și nu după strategiile acestea în spatele ușilor închise pe care vor să le facă unii sau alții”.

Zetea a precizat că orice modificare a legilor electorale, a calendarului electoral trebuie făcută cu o susținere largă în Parlament, pentru a nu ajunge în situația în care partidele de la putere modifică legislația electorală pentru a-și crea un avantaj.

„Acesta este un lucru extrem de periculos, iar Partidul Social Democrat nu va susține o astfel de modificare care să fie în beneficiul exclusiv al unui partid aflat la putere.

Dacă există un consens mult mai larg în Parlamentul României din partea mai multor partide politice care să își dorească comasări de alegeri, atunci putem să stăm să discutăm, adică nu excludem din start opțiunea aceasta”, a adăugat social-democratul.

Întrebat dacă este exclusă o eventuală comasare, Gabriel Zetea a spus că nu.

„Nu neapărat, există și avantaje. Comasarea alegerilor înseamnă, evident, o anumită reducere a cheltuielilor și nu e de neglijat, având în vedere totuși crizele financiare care există în întreaga Europă, în întreaga lume liberă, până la urmă (…). Trebuie, la această discuție, să achieseze și alte partide politice, asta este ceea ce spune Partidul Social Democrat”, a precizat Zetea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.