Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreşedinte PSD: 'Iohannis iese din matca constituţională, asistăm la o revenire a tipului de conflict specific perioadei Băsescu'

iohannis basescu

Vicepreşedintele PSD Adrian Ţuţuianu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, că este regretabil că preşedintele Iohannis iese din matca constituţională şi că asistăm la o revenire a tipului de conflict între preşedinte şi premier specific perioadei Băsescu.

''Este regretabil că domnul preşedinte Iohannis iese din matca constituţională, asistăm într-un fel la o revenire a tipului de conflict între preşedinte şi premier, care a fost specific perioadei Traian Băsescu. Cred că preşedintele are obligaţia să colaboreze în limite constituţionale cu premierul, această solicitare nu are nicio legătură cu atribuţiile sale constituţionale, iar din punct de vedere moral este complet nejustificată. Doamna Dăncilă conduce guvernul de trei luni de zile, sunt rezultate bune ale guvernării (...) şi credem că o colaborare instituţională este de preferat oricărui conflict'', a afirmat Ţuţuianu, potrivit Agerpres.

Vezi şi: Cum să rezişti tentaţiei dulciurilor: Alimente sănătoase care taie pofta de dulce

Acesta a adăugat că doar Parlamentul poate retrage încrederea premierului şi a precizat că vizita în Israel a şefului Executivului are ca scop consolidarea relaţiilor bilaterale. 

''Israelul este un actor politic important pe scena internaţională, sunt foarte multe firme din Israel care au afaceri importante în România, sunt colaborări la nivelul politic şi economic consistente, iar vizita aceasta nu face decât să consolideze relaţiile între cele două state. Din punct de vedere constituţional, doamna Dăncilă nu avea nevoie nici de aprobarea preşedintelui României şi nici de un mandat, mandatul este dat de lege. Iar dacă cineva ar trebui să îi retragă încrederea doamnei Dăncilă, lucrul acesta ar putea să îl facă doar Parlamentul. Parlamentul este cel care a validat Guvernul, Parlamentul poate retrage încrederea prin procedura constituţională a moţiunii de cenzură'', a spus Adrian Ţuţuianu. 

Liderul social-democrat a mai spus că preşedintele Iohannis a început de câteva zile campania electorală. 

''Asistăm de câteva zile la un început al campaniei electorale a preşedintelui pentru alegerile de anul următor, începând cu plimbarea cu bicicleta şi cu toate discuţiile cu BNR, atacurile repetate la Guvern, iar, pe de altă parte, cred că într-adevăr se încearcă o acoperire a unei gafe (declaraţia preşedintelui privind ''înţelegeri secrete cu evreii'' pe care le-ar face Dragnea, n.r.), pentru că a fost o gafă sancţionată ca atare şi de presa internă şi de presa internaţională'', a mai spus vicepreşedintele PSD, senatorul Adrian Ţuţuianu.

Vezi şi: La asta nu te-ai fi gândit până acum: Codul numeric personal al fiecăruia ascunde un secret .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.